Caroline Walerud

Från Wikipedia
Caroline Walerud
Född1990
Medborgare iSverige
Utbildad vidUniversitetet i Cambridge[1]
Utmärkelser
Inspiring Fifty Nordic (2016)[2][3]
Redigera Wikidata

Caroline Walerud, född omkring 1990, är en svensk entreprenör. Hon är en av grundarna till Volumental, ett företag som jobbar med att ta fram 3D-teknik för vardagsanvändning. 2016 slutade hon som VD på företaget och jobbar sedan som arbetande styrelseordförande.[4]

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Efter att ha studerat naturvetenskap i tre år på universitetet i Cambridge återvände hon till Sverige. Hon mötte då grundarna av forskningsprojektet Kinect@Home, som studerade möjligheterna med utökad användning av teknik i djupseende kameror, och senare blev till Volumental.[5] Företaget har bland annat skapat hård- och mjukvara för snabb och precis mätning av fötter för att kunna återge exakta skostorlekar och rekommendationer. [6]2016 startades familjeföretaget Walerud Ventures, ett riskkapitalbolag där Caroline är partner. Företaget investerar och hjälper bygga bolag kopplade till ny teknik.

Övriga åtaganden[redigera | redigera wikitext]

Som erfaren entreprenör är Walerud medlem och aktiv i Prins Daniels Fellowship, där hon föreläser och är med i runda-bords-diskussioner på skolor runt om i landet.[7] Hon arbetar även med strategi på Sting - Stockholm Innovation & Growth, inkubator och forum för klimatet för startups i Stockholm. Under 2017 var Caroline en av jurymedlemmarna i Swedbanks startup-tävling "Rivstart", tillsammans med bland annat Jan Eliasson och Birgitte Bonnesen.

Utmärkelser[redigera | redigera wikitext]

  • 2016 blev Walerud listad av Forbes 30 under 30 Europe för e-handel.[8]
  • 2013 utsåg Veckans Affärer henne till nummer ett på listan över årets supertalanger.[9]

Referenser[redigera | redigera wikitext]