Chakib Ben Makhlouf

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Chakib Ben Makhlouf, född den 2 juli

Chakib Ben Makhlouf har marockanskt ursprung, men han är svensk medborgare.[1] Chakib Ben Makhlouf var tidigare rektor för Islamiska skolan i Stockholm, vilken är medlem i intresseorganisationen Sveriges Islamiska Skolor. Abdirizak Waberi var tidigare ordförande för Sveriges Islamiska Skolor, och Chakib Ben Makhlouf har också varit aktiv i denna organisation. Förre Riksdagsmannen Abdirizak Waberi, moderaterna, är nu vice president för Federation of Islamic Organisations in Europe.

Chakib Ben Makhlouf var en av deltagarna på ett förmöte i Sveriges riksdag som kallades "Yttrande- och religionsfrihet, broar till förståelse" som avhölls 2008 på initiativ av muslimen och miljöpartisten, riksdagsman Mehmet Kaplan. Konferensen som följde på detta möte organiserades av tre organisationer som ingår i det Muslimska brödraskapets europeiska nätverk: Federation of Islamic Organisations in Europe, Islamiska förbundet i Sverige och Sveriges muslimska råd.[2]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Amel Boubekeur, Political islam in Europe[död länk]. Läst den 24 april 2013.
  2. ^ Aje Carlbom, Oförutsedda konsekvenser av dialog med självutnämnda muslimska ledare, Socialvetenskaplig tidskrift nr 3-4. 2009. Läst den 24 april 2013.
Företrädare:
Ahmed al-Rawi
President för Federation of Islamic Organisations in Europe
Efterträdare:
Abdallah Ben Mansour