Conker: Live & Reloaded

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Conker: Live & Reloaded
Conker Live & Reloaded logo.png
Information
UtvecklareRare
UtgivareMicrosoft Game Studios
GenrePlattformsspel, äventyrsspel
Antal spelare1-4
FormatXbox
MedieformatDVD
Arbetslag
ProducentAlison Stroll
SpeldesignChristopher Seavor
MusikRobin Beanland
LjuddesignMartin Penny, Robin Beanland
GrafikdesignStephen McFarlane, Ryan Firchau, Stefan David, Bryan Smyth, Paul Cunningham, David Buttress, Andrew Betts, David Rose, Peter Hentze, Richard Morrall, Neill Harrison, Andrew Pollington
AnimationLouise Ridgeway, Daniel Carey, Christopher Phillips, Rhiannon Nicholas
ProgrammeringAndrew Wilson
Spelserie
SpelserieConker-serien
FöregångareConker's Bad Fur Day
Distribution
Europa24 juni 2005
Japan30 juni 2005
USA21 juni 2005
Åldersrekommendation
CERO18
ESRBM
PEGI16+
Datorspelsportalen

Conker: Live & Reloaded är en remake av spelet Conker's Bad Fur Day till Nintendo 64. Spelet släpptes till Xbox. Huvudkaraktären i spelet heter Conker och är en ekorre. Spelet går ut på att Conker ska ta sig hem efter att han bakfull vaknat på ett okänt ställe. Det som främst skiljer Conker: Live & Reloaded från Conker's Bad Fur Day, förutom den uppgraderade grafiken, är att det även finns ett onlineläge, där man kan spela mot andra via Xbox Live. I multiplayerläget kan man spela som SHC (goda ekorrar) och Tediz (onda björnar). En annan skillnad är att en del svordomar är censurerade i Xbox-versionen, vilket de inte är i Nintendo 64-versionen.

Spelet är upplagt på ett komiskt sätt och har referenser till ett flertal filmer, bland annat Bram Stokers Dracula, Terminator, A Clockwork Orange, Rädda menige Ryan, The Matrix och Aliens - Återkomsten. Mycket av komiken ligger på ett mer vuxet plan, vilket medförde att spelet fick åldersgränsen 16+ av PEGI.