Creepshow II

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Creepshow II
(Creepshow II)
GenreSkräck
RegissörMichael Gornick
ProducentDavid Ball
ManusStephen King
George A. Romero
Lucille Fletcher
SkådespelareTom Savini
George Kennedy
Dorothy Lamour
OriginalmusikLes Reed
Rick Wakeman
FotografMichael Gornick
Premiär1987
Speltid86 min
LandUSA
SpråkEngelska
FöregångareCreepshow
UppföljareCreepshow III
IMDb SFDb

Creepshow II är en amerikansk skräckfilm från 1987 i regi av Michael Gornick med bland annat Tom Savini, George Kennedy och Dorothy Lamour i rollerna. Filmen släpptes direkt på video den 24 augusti 2002.

Filmen består av tre korta historier som är sammanvävda av serietidningen Creepshow: Gamle hövding Trähuvud, Flotten och Liftaren.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Gamle hövding Trähuvud (Old chief Wood'nhead)[redigera | redigera wikitext]

Ray Spruce och hans hustru Martha äger en butik, med en indianhövding av trä utanför, i den lilla samhället Dead River på den amerikanska prärien. En dag kommer den indianfödde Sam Whitemoon och ett par av hans vänner och plundrar paret Spruce's butik. När Ray inte samarbetar skjuter Sam de båda två och lämnar de att dö. Vad Sam däremot inte vet, är att paret Spruce har en beskyddare som vill se Sam och hans vänner gå samma öde till mötes.

Flotten (The raft)[redigera | redigera wikitext]

Fyra ungdomar är ute och åker omkring i en bil när de kommer fram till en vackert belägen insjö som de får ha helt för sig själva. Mitt ute i sjön finns det en flotte, och trots att det är i mitten av september bestämmer de sig för att simma ut till den.

Liftaren (The hitchhiker)[redigera | redigera wikitext]

Affärskvinnan Annie Lansing stiger upp ur sängen hos sin älskare och inser att hon måste skynda sig hem innan hennes make kommer hem för att undvika misstankar. Hon har inte mycket tid på sig utan gasar på ganska mycket och av misstag råkar hon köra på en oskyldig liftare som dör omedelbart. Eftersom det inte finns nåt vittne till olyckshändelsen fortsätter Annie sin hemfärd, men efter en stund kör hon förbi en man som ser ut precis som den liftare hon körde ihjäl.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen är inspelad i Arizona, Maine och Utah i USA.

Precis som i den först Creepshow-filmen dyker manusförfattaren Stephen King upp som skådespelare även här. Den här gången dock bara i några sekunder som en lastbilschaufför i Liftaren.

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]