Duck Tales 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Duck Tales 2
År NES
JP 23 april 1993
NA Juni 1993
EU 1993
Game Boy
JP 3 december 1993
NA November 1993
Utvecklare Capcom
Utgivare Capcom
Mattel (Australien - NES)
Nintendo Australia
Genre Plattformsspel
Antal spelare 1
Format NES
Game Boy
Medieformat Kassett
Inenheter Handkontroll
Arbetslag
Producent Tokuro Fujiwara
Speldesign Ichirou Mihara
Musik Minae Fujii
Datorspelsportalen

Duck Tales 2 är ett datorspel baserat på Disneys TV-serie Duck Tales. Det släpptes först i USA till NES av Capcom 1993.

Handling[redigera | redigera wikitext]

När spelet börjar springer knattarna till Joakim med en pappersbit, som visar sig vara en skattkarta, ritad av Fergus von Anka. Skattkartan hittade knattarna i Joakim von Ankas källare.[1] Joakim beslutar sig för att hitta skatten som Fergus gömt, ovetande om att Guld-Ivar Flinthjärta också är ute efter den.

Jakten går till Niagarafallen, ett priatskepp i Bermudatriangeln, Mu, Egypten och Skottland. På varje plats finns en unik skatt, som vaktas av en boss. Efter att huvudnivåerna avklarats kidnappas Anki av Flinthjärta, och hålls som gisslan ombord på pirateskepepet i Bermudatriangeln. Joakim anländer och ger Glomgold skatterna, men upptäcker att "Flinthjärta" är en förklädd robot vid namn D-1000, programmerad att förgöra Joakim. Då D-1000 besegrats, sänker Flinthjärta skeppet, och försöker få med sig Joakim och skatterna ner på havets botten.

Joakim och Anki flyr från skeppet, men skatterna sjunker. Joakim är ändå glad att familjen klarade sig. Just då dyker Sigge McKvack upp och lyckas hämta skatterna. Om Joakims sisa skatt hittas, meddelar Joakim att han gömde den från Flinthjärta genom att stoppa den i hatten. Om spelaren inte lyckats komma åt några pengar ändras slutscenerna, och i stället dyker Flinthjärta upp i TV-rutan, och hyllas för att han hittade skatten, till Joakims stora förtvivlan.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, 9 oktober 2012.

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Disney's Ducktales 2” (på engelska). Mobygames. 10 november 1993. http://www.mobygames.com/game/disneys-ducktales-2. Läst 16 juni 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]