Hoppa till innehållet

Emblas hemlighet

Från Wikipedia
Emblas hemlighet
GenreUngdomsthriller
Äventyr
RegissörJan Persson
Lotta Beving
ManusNiclas Ekström
MusikKlas Backman
Antal avsnitt32 (sommarlovsprogram)
10 (repriserad version)
Längd (per avsnitt)10 (sommarlovsprogram)
25 (repriserad version)
Antal säsonger1
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Produktion
ProduktionsbolagSveriges Television
Sändning
OriginalkanalSVT1, Barnkanalen
Originalvisning2006
LjudformatStereo
Statusavslutad
IMDb

Emblas hemlighet är en svensk TV-serie i genren ungdomsthriller, i regi av Jan Persson och Lotta Beving och med manus av Niclas Ekström, som hade premiär i 2006 års sommarlovsprogram Hej hej sommar i Sveriges Television[1][2], och sändes därefter i repris för första gången under årsskiftet 2007/2008, då sommarlovsserien på 32 avsnitt klippts om till en något kortare serie på 10 avsnitt med längre avsnitt.[3] Musiken komponerades av Klas Backman.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Syskonen Viktor, 15, och Minda, 17, som bor i Solberga by i Skåne, har precis slutat skolan med mycket bra betyg och fått sommarlov. Minda ska åka till Brighton för att studera engelska och Viktor till ett läger för unga forskare, men deras resor ställs in då deras föräldrar kidnappas och de måste bo hos sin moster Marit på hennes segelfartyg Embla (i verkligheten Klara Marie).

Marit söker efter en skatt, Mjölner (Tors hammare), vilken kidnapparna, ett gäng vid namn Dirty Herrings, också letar efter. Marit har hittat en kista innehållande en dagbok där skeppsgossen, som skrivit dagboken, skrivit att han skrev tre brev eftersom han hade tre bröder och dagboken och breven ger ledtrådar till skattens gömställe. Minda, Viktor och Marit kämpar hela sommaren för att få hammaren och föräldrarna.

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

Produktion[redigera | redigera wikitext]

Serien spelades in under våren 2006 i Växjö[1][4], byn Mölle utanför Höganäs[5], och arbetslivsmuseet Huseby[6]. Båten Embla heter i verkligheten Klara Marie och låg förankrad i Skillinge.[7]

Utgivning[redigera | redigera wikitext]

Serien utgavs 2007 på DVD av Pan Vision.[8]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]