Freddie Garrity

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Freddie Garrity
Freddie Garrity 1965.jpg
FödelsenamnFrederick Garrity
Födelsedatum14 november 1936
Crumpsall, Manchester, Storbritannien
Dödsdatum19 maj 2006 (69 år)
Bangor, Wales, Storbritannien
GenrePopmusik
RollSångare
Relaterade artisterRed Sox, the John Norman Four, Kingfishers, Freddie and the Dreamers

Freddie Garrity, född 14 november 1936 i Manchester, död 19 maj 2006 i Bangor, var en brittisk sångare, ledare och stod för de komiska inslagen i 1960-talet popbandet Freddie and the Dreamers.

I början angavs Garritys officiella födelsedatum till den 14 november 1940 för att få honom att se yngre ut och därmed lite mer lockande för de unga som köpte popskivor i England på den tiden.

Garritys varumärke var hans vana att hoppa upp och ner under föreställningarna. Detta, kombinerat med hans lite töntiga utseende och hornbågade glasögon, gjorde honom till en excentrisk typ på Storbritanniens popscener i av början av 1960-talet. Han arbetade som mjölkbud innan han bildade gruppen 1959.

Freddie and the Dreamers upplöstes i slutet av 1960, men mellan 1971 och 1973 framträdde Garrity och tidigare bandmedlemmen Peter Birrell i ITVs barn-tv-show Little Big Time.

Efter sin TV-karriär bildade Garrity en ny version av Freddie and the Dreamers och turnerat regelbundet de kommande två årtiondena, men det blev inga ytterligare listframgångar. Han fortsatte dock att uppträda fram till 2001 då han fick diagnosen emfysem efter att ha kollapsat under en flygning.

Med sviktande hälsa bosatte sig Garrity i Newcastle-under-Lyme. Han var gift tre gånger och hade ett barn (Jackie) i sitt första äktenskap och tre barn i sitt andra: Nicola, Danielle och Matthew. Freddie Garrity dog i Bangor, Gwynedd i norra Wales, vid en ålder av endast 69 år, efter att ha blivit sjuk under semestern.


Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Freddie Garrity, 22 maj 2009.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]