Game Boy Player

Från Wikipedia
Game Boy Player
Game Boy Player logo.svg
Game Boy Player
Grundinformation
TillverkareNintendo
Typtillbehör
Generation6
Livslängd21 mars 2003-2008
Hårdvara
Mediakassett

Game Boy Player är ett tillbehör till Gamecube, släppt den 20 juni 2003 i Europa, som gör det möjligt att spela Game Boy-, Game Boy Color- och Game Boy Advance-spel på en vanlig TV.[1] Tillbehöret har samma djup och bredd som själva basenheten, men är bara ca 3 cm hög. På framsidan finns uttag för spel och en linkkabel där ytterligare Game Boy-enheter kan kopplas in för flerspelarspel.

Några spel med inbyggda rörelsesensorer eller med rumblefunktion går däremot inte att nyttja till fullo som till exempel spelet Yoshi's Universal Gravitation eller WarioWare: Twisted!. Vissa svårigheter kan även uppstå med spelen Boktai: The Sun is in Your Hand och Boktai 2: Solar Boy Django på grund av den inbyggda ljussensorns placering.

En liknande produkt, utvecklad av Datel, släpptes den 24 oktober 2003 i Europa. Den heter Advance Game Port och den är som en dongel som man kopplar in i minneskortsuttaget på konsolen. Det som skiljer sig, jämfört med Game Boy Playern, är att med Advance Game Port går det enbart att spela Game Boy Advance-spel på TV:n. Game Boy- och Game Boy Color-spel fungerar alltså inte med denna produkt.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]