Godlike

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Godlike
Superhero Roleplaying
in a World on Fire, 1936-1946
FörfattareDennis Detwiller,
Greg Stolze
Utgivning1 mars 2002
GenreSuperhjälte, alternativ historia
SystemOne-Roll Engine,
d20-systemet
SpråkEngelska
FormatA4, hårdpärm, 352 sidor
FörlagArc Dream Publishing

Godlike: Superhero Roleplaying in a World on Fire, 1936-1946 är ett amerikanskt rollspel som utspelas i ett alternativt Andra världskriget där rollpersonerna har begåvats med övernaturliga superförmågor.

Rollspelet är skrivet av Dennis Detwiller och använder ett regelsystem av Greg Stolze. Godlike producerades ursprungligen av Dennis Detwiller och John Tynes från Pagan Publishing och publicerades av Hawthorn Hobgoblynn Press. I dag publiceras spelet av förlaget Arc Dream Publishing och är i sin andra upplaga. Godlike är det första spelet som använder regelsystemet One-Roll Engine (O.R.E.) - ett innovativt system med tärningspölar där matchade tärningsresultat avgör om en handling lyckas eller inte.

I december 2006 släppte Arc Dream Publishing sitt nya rollspel Wild Talents som är en fristående uppföljning till Godlike där spelvärlden är förlagd till 1970-talet efter det alternativa Andra världskrig som beskrivs i Godlike.

Spelvärld[redigera | redigera wikitext]

Godlike utspelas i en alternativ historieversion av Andra världskriget där människor som kallas "talanger" (en: talents) har utvecklat oförklarliga övernaturliga förmågor. Rollspelet är ett "realistiskt" superhjälterollspel där hjältarna inte bär pråliga och färgglada dräkter, vilket skulle vara ett säkert sätt att dra åt sig prickskyttarnas uppmärksamhet. Boken med grundreglerna innehåller detaljerade beskrivningar av de viktigaste händelserna under Andra världskriget, samt närmre beskrivningar av händelser som skiljer sig från verkligheten på grund av de inblandade talangerna.

Regelsystem[redigera | redigera wikitext]

Godlike använder regelsystemet One-Roll Engine i vilket ett tärningspölsystem där matchade tärningsresultat avgör hur bra och snabbt en handlingar lyckas. Systemet har fått sitt namn efter kärnan i regelsystemet - ett tärningsslag avgör initiativ, framgång, träffområde och skada från en handling. Spelet tillhandahåller även regler för d20-systemet.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]