Gokusen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Gokusen är en mangaserie som handlar om en ung och idealistisk lärare vid namn Yamaguchi Kumiko. Hon känner att hon vill vägleda alla ungdomar in på rätt väg i deras liv. Men den dag hon ska börja med sitt läraryrke på allvar får hon veta att hon ska vara huvudärare för skolans värsta klass: 3D. Eleverna har ett dåligt uppförande och klär sig inte som elever bör, med multifärgat hår och slappa skoluniformer. De har absolut ingen respekt för lärare och alltså inte heller Yamaguchi-sensei, eller Yankumi som de kallar henne. Studenterna försöker reta och mobba henne så att hon ska säga upp sig men hon är stark och kommer alltid igen.
Ledaren för klassen, Shin Sawada blir dock plötsligt en dag intresserad av Yankumi när han märker att hon inte är som andra lärare. Eleverna och lärarna vet inte att Yankumi är fjärde generationens arvtagare till Ooedofamiljen, en yakuzaklan. Yankumis familj som består av hennes morfar och två medhjälpare vill att hon ska ärva titeln Ojou och platsen som ledare för familjen, men de har accepterat att hon hellre vill vara lärare.

Efter att Yankumi ställer upp på alla elever och hjälper dem på olika sätt lyckas hon till slut få deras förtroende och de lär sig att respektera henne.

Dramaserie[redigera | redigera wikitext]


Gokusen har även blivit dramaserie i tre säsonger.

Säsong 1[redigera | redigera wikitext]

Rollista[redigera | redigera wikitext]