Gud, lukt och henne

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Gud, lukt och henne.
(Gud, lukt och henne.)
GenreDrama, dokumentär
RegissörKarin Westerlund
ProducentAnita Oxburgh
ManusKarin Westerlund
SkådespelareGunilla Röör, Ghita Nörby, Regina Lund, Dermot Crowely, Don Warrington, m.fl
ProduktionsbolagMigma Film AB
Premiär2008
Speltid95 minuter
LandSverige, Danmark, Island
SpråkSvenska, engelska
IMDb SFDb

Gud, lukt och henne är en svensk långfilm från 2008 regisserad av konstnären och filmaren Karin Westerlund med Gunilla Röör i huvudrollen.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Gud, lukt och henne är både spelfilm och dokumentär, eller ingetdera. Ett tankeflöde, en resa, en förundran över oss människor, livet och världen, över det kroppsliga och det som inte kan ses, men som finns.

Kvinnan ”henne”, spelad av Gunilla Röör, reser runt i världen. Vi får följa henne till Irland, Island, Indien, Spanien och Egypten där hon möter både verkliga och fiktiva personer.

Citat[redigera | redigera wikitext]

“Kan man överhuvudtaget filma det som inte syns? Som tro, tankar, känslor. Det som binder oss människor samman. Går det? Jag tror det. I glimtar kan man se det. Om man tillåter sig att sjunka genom nuet. Eller är det så att det bara är genom historier man kan få syn på det? Mellanrummet – det en del kallar religion – att det består av olika mönster är jag övertygad om – strukturer – men hur ser de ut egentligen? Är det utfyllnaden i de luckorna som vårt rationella tänkande skapar – är det tro? Vilken logik har andliga processer? Alla dessa frågor undersöker jag i Gud, lukt och henne.” Karin Westerlund [1]

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter
  1. ^ Intervju i tidskriften Österlen 360°
Webbkällor

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]