Härifrån till Kim

Från Wikipedia
Härifrån till Kim
(Härifrån till Kim)
GenreDrama, romantik
RegissörLars Egler
ProducentMats Egler och Lars Egler (ej krediterad)
ManusSten Holmberg och Anders Öhlin
SkådespelareJonas Karlsson, Aida Jerkovic m fl
OriginalmusikBengt-Arne Wallin
FotografSten Holmberg
ProduktionsbolagKraakbacken Film & TV AB, FilmTeknik AB, Nordisk Film- & TV Fond, Spice Entertainment AB och Spice Filmfinans KB
Premiär1993
Speltid104 minuter
LandSverige
SpråkSvenska
IMDb SFDb

Härifrån till Kim är en svensk dramafilm från 1993 i regi av Lars Egler, baserad på Bernt Danielssons bok med samma namn.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Per bor i en småstad, hans dröm är att åka till New York och spela jazz, han har även författardrömmar. För att komma bort från småstaden söker han till musikgymnasium i Stockholm fast han inte tror att han ska bli antagen. En dag kommer ett brev om att han trots allt kommit in och han flyttar dit. Där blir han förälskad i Kim, som också går på skolan.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen är inspelad på ett flertal platser i Stockholm under våren 1991. Den hade premiär den 20 augusti 1993 och är barntillåten. Den har även visats på TV3.

Filmen var Lars Eglers biograffilmdebut. Han hade tidigare gjort över 700 film- och TV-produktioner. Under inspelningarna blev han sjuk och avled strax efter att de hade avslutats. Det blev hans bror och filmens producent som tog över och slutförde produktionen. Inspelningsstarten var planerad till hösten 1990, men blev uppskjuten till våren 1991 på grund av brist på pengar. Dessutom försenades premiären med nästan två år med anledning av Lars Eglers död.

Filmbudgeten var på 9,2 miljoner kr.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Musik i filmen[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]