Ha en Shrektigt god jul

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ha en Shrektigt god jul
(Shrek the Halls)
GenreTecknat, julfilm
RegissörGary Trousdale
ProducentGina Shay
Teresa Cheng
Aron Warner
ManusGary Trousdale
Sean Bishop
Theresa Pettengill
Bill Riling
SkådespelareMike Myers
Eddie Murphy
Cameron Diaz
Antonio Banderas
Premiär2007
Speltid21 minuter
LandUSA
SpråkEngelska (finns även i dubbad version)
IMDb

Ha en Shrektigt god jul (Shrek the Halls) är en amerikansk tecknad kortfilm från 2007 som handlar om träsktrollet Shreks första jul.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Shrek och Fiona har fått barn och Åsnan påminner Shrek om att det snart är jul. Shrek, som aldrig firat jul, bryr sig inte - inte innan han inser att julen verkar viktig för Fiona. Han rusar då till staden för att köpa en bok om hur man firar jul, och förbereder för en lugn familjejul - för honom, Fiona och de tre barnen. Det visar sig dock att Åsnan tolkat begreppet "familjejul" annorlunda och dyker upp med sin drake, sina barn, Mästerkatten i stövlar och hela kompisgänget. Det blir en stökigare jul än vad Shrek tänkt och han blir arg och ber alla att försvinna därifrån. Fiona och barnen lämnar honom också, Shrek firar julen ensam och när Fiona kommer tillbaka för att ta pengar så hänger shrek i taket och sover med ett rep runt sin hals.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen gjordes för amerikansk TV. I Sverige hade filmen premiär den 22 december 2007 och har sen dess visats på TV vid några tillfällen och finns även utgiven på DVD med både svenskt tal och svensk text.

Röster (originalversion, i urval)[redigera | redigera wikitext]

Röster (svensk version, i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]