Homepod

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Homepod är en smart högtalare utvecklad av Apple. Den presenterades för allmänheten första gången den 5 juni 2017 vid Apples utvecklarkonfrens (WWDC)[1].

Homepod var ursprungligen tänkt att lanseras i december 2017 i USA, Storbritannien och Australien, men försenades till början av 2018. Homepod började att levereras 9 februari. Två versioner av produkten lanserades, White och Space Gray.

Specifikationer[redigera | redigera wikitext]

Homepod är en cylinderformad konstruktion likt Apples dator Mac Pro (Late 2013) med en pekskärm på toppen. Sju diskanthögtalare ("tweeters") i en cirkel i botten och en subwoofer i toppen. Sex stycken mikrofoner finns för röststyrning och som hjälpmedel för att optimera akustiken.

Högtalaren använder sig av AudioOS, en variant av IOS, och har den A8-processor som användes för Iphone 6. Röstassistenten Siri används för att styra musiken och enheter i omgivningen som använder Homekit. Homepod stöder endast Apples egna tjänster och lösningar som exempelvis Apple Music. Det går därmed inte att säga åt Siri att spela upp en låt från en konkurrerande musiktjänst som exempelvis Spotify.

En Iphone, Ipad eller Ipod touch med IOS 11.2.5 eller senare krävs för att komma igång med Homepod[2]. HomePod har Bluetooth 5.0 men strömmar inte ljud via tekniken (A2DP). Uppkoppling mot internet sker via WiFi.

Det ursprungliga priset, som annonserades i juni 2017 och även användes vid lanseringen, var 349 dollar i USA. Den 4 april 2019 sänktes priset till 299 dollar för USA-marknaden; även för andra marknader sänktes priset[3][4].

Källor[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]