Jai Rodriguez

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Jai Rodriguez, 2003

Jai Rodriguez, född 22 juni 1979 i Brentwood, New York, är kulturexperten i den amerikanska realityshowen Fab 5.

Rodriguez har påbrå både från Italien och Puerto Rico. Jai började sin musikkarriär i en svart gospelkör i kyrkan. Hans familj är mycket traditionellt troende katoliker. Jai har alltid älskat att sjunga och dansa, och när han blev lite äldre sökte han lyckan New York. Jai började uppträda på Broadway och andra scener. Hans största roller är i musikalerna Rent och som Zanna i Zanna, Don't!. Jais familj tyckte inte alls om att han var med i musikaler, de ansåg det som syndigt. Familjen blev även mycket upprörd när han kom ut som homosexuell, men de har blivit sams igen, och Jai har deras fulla stöd i allt han gör.

Jai har också, tillsammans med Arrive At Eleven Records börjat arbeta med ett album, men det projektet fick inte så mycket plats när Jai kom med i Fab 5. Jai har släppt en singel som heter Love Is Good.

År 2002 hade Jai en liten roll i filmen The New Guy. I augusti 2005 medverkade Jai i två avsnitt av såpan One Life to Live, som går på kanalen ABC.

I juni 2005 gjorde Jai en engångsföreställning som heter Xposed. Det är Jais självbiografi i musikalform. Stora delar av intäkterna från showen gick till en fond för arbetslösa skådespelare i USA. Jai har själv hjälpts mycket av den fonden genom åren, och på detta sätt ville han ge något tillbaka.

I november 2005, när det blev en två månaders paus i inspelningen av Fab 5, tog sig Jai tillbaka till Broadway. Han spelar nu rollen som Carmen Ghia i The Producers. Denna musikal kommer även släppas som film (som hade premiär på svenska biografer den 10 februari 2006), och i den har Jai en annan roll, nämligen Sabu.