Jersey Shore (TV-serie)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Jersey Shore
GenreRealityserie
Dokusåpa
Skapad avSallyAnn Salsano
MedverkandePaul "Pauly D" DelVecchio
Nicole Polizzi
Michael Sorrentino
Jennifer Farley
Ronnie Ortiz-Magro
Sammi Giancola
Vinny Guadagnino
Angelina Pivarnick
(Från säsong 1–2)
Deena Nicole Cortese
(Från säsong 3-)
Musik"Get Crazy" av LMFAO
Antal avsnitt39
Längd (per avsnitt)42 minuter
Antal säsonger6
LandUSA USA
SpråkEngelska
Produktion
Produktionsbolag495 Productions
ProducentSallyAnn Salsano
Scott Jeffress
Jacquelyn French
Sändning
OriginalkanalMTV[1]
Originalvisning2009-2012
Bildformat16:9 480i SDTV
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Jersey Shore är ett amerikanskt tv-program som sänds i amerikanska MTV. Det är en dokusåpa som handlar om åtta italiensk-amerikaner (”Guidos”) som tillbringar en sommar i ett hus vid stranden vid Jersey Shore (i säsong två i Miami och i säsong 4 i Florens i Italien). Serien handlar mycket om deras interna relationer, deras fester, raggande, sex och otrohet. Man får även följa deras vardagsliv, bland annat då de på dagarna måste arbeta. I säsong 1 jobbar de i en bar och i säsong 2 i en lyxresturang . I säsong 3 är de tillbaka i baren vid Jersey Shore. I säsong 4 jobbar de i en pizzeria i Florens.

Deltagare[redigera | redigera wikitext]

Namn Smeknamn Hemstad Etnicitet Biografi
Angelina Pivarnick "The Whore" Staten Island, New York Polsk-Amerikan
Italiensk-Amerikan
Angelina (1987) är bartender från New York. Hon har inga problem med att yttra sig när det finns något i hennes sinne. Hon har alltid något att säga och kunde inte bry sig mindre vad någon annan tycker. Problemet är att de flesta människor är inte interesserade av att stå ut med det för länge. Hon säger att hon vill hålla sig trogen, men hennes handlingar säger mer än ord. Hon är mestadels hatad av de andra deltagarna på grund av hennes taskiga attityd och våldsamma konfrontationer.
Deena Nicole Cortese "Deena" New Egypt, New Jersey Italiensk-Amerikan Deena (1987) beskriver sig själv som en partybrud. Hon är alltid på jakt efter något roligt att göra, vilket gör henne till Jersey Shores underhållare. Hon bästa vän med Nicole Polizzi, tillsammans är de "Team Meatballs" på grund av deras korta längd och lite smårunda kroppar.
Jennifer Farley "JWoww" Franklin Square, New York Irländsk-Spanjor-Amerikan Jennifer (1986) är en grafiker och underhållare från Franklin Square, New York. Hon beskrivs som en impulsiv och spontan partybrud med brist på självkontroll. Vart hon än går följer tragedin med henne, men under hennes tuffa yttre vilar en mjukare sida som gör henne till en snäll storasyster. Hon är en av de galnaste deltagarna på Jersey Shore och lever upp till sitt tuffa rykte.
Michael Sorrentino "The Situation" Staten Island, New York Italiensk-Amerikan Michael (1982) är biträdande chef för ett gym i Staten Island. Han refererar sig själv som "The Situation" (Situationen). Han beskrivs som en självsäker, förförande, utåtriktad och självbelåten kille. I säsong 1 hade han en snabb flört med Sammi, som sedan dumpade honom för Ronnie.
Nicole Polizzi "Snooki" Marlboro, New York Chilenare (adopterad av en italiensk familj) Nicole (1987) från Santiago, Chile och har adopterats och uppfostrats av italienska föräldrar i New York. Hon var en cheerleader på hennes gymnasium, men har haft en allvarlig ätstörning som har gjort hennes kropp lite mullig. Hon är en fashionista som alltid bär smink vart hon än går, och hoppas på att göra ett bra intryck på alla snygga killar i Jersey Shore. Hon har ett häftigt humör och hon känner sig självsäker med hennes lilla kropp. Men en sak som Snooki är bra på är hennes festande och hennes sanna, berusade personlighet när hon hänger med sina rumskompisar på nattklubbar.
Paul DelVecchio "DJ Pauly D" Johnston, Rhode Island Italiensk-Amerikan Pauly D (1980) är en hårbesatt och garvande fanatiker från Johnston i Rhode Island. Han är en prisbelönt DJ. Han var från början nära vän med Michael och de två bildade ett partnerskap MP (Mike, Pauly), som sedan blev MVP (Mike, Vinny, Pauly). Detta har dock övergått till endast VP (Vinny, Pauly). Han blandar nytta med nöje och är alltid aktiv på fester.
Ronaldo Ortiz-Magro "Ronnie" Bronx, New York Puerto Rikansk-Italiensk-Amerikan Ronnie (1987) är kille från Bronx i New York. Han må se ut som en stor slagskämpe, men innerst inne är han en älskare som bara vill ha det roligt i Jersey Shore. Han har en regel i huset: att aldrig förälska sig i Jersey Shore, men när sommaren går på så anser han att regler är till för att brytas. Under hans på och av förhållande med Sammi visade det sig att Ronnie har en mjuk och känslig sida under hans muskler och ilska. Trots hans våldsamma beteende har Ronnie ett bra förhållande med resten av deltagarna och han är en älskvärd och lojal vän till dem alla.
Sammi Giancola "Bitch" Hazlet, New Jersey Italiensk-Amerikan Sammi (1987) från Hazlet, New Jersey. Ända sedan säsong 1 har serien präglats av en berg- och dalbana-förhållande mellan Sammi och Ronnie, som innefattar stort grälande, bråk och otrohet mellan de två.
Vincent Guadagnino "Vinny" Staten Island, New York Siciliansk-Amerikan Vinny (1988) från Staten Island. Han beskrivs som en "morsgris" och en naturlig underhållare. Han vet hur man får ett bra skratt från alla han möter. Ända sedan säsong 1 har han väntat hela sitt liv på att vara med i Jersey Shore och är redo för en vild period utan gränser.

Deltagarnas historia[redigera | redigera wikitext]

Namn Säsong 1 Säsong 2 Säsong 3 Säsong 4 Säsong 5
Michael Sorrentino Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg
Jennifer Farley Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg
Nicole Polizzi Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg
Paul DelVecchio Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg
Ronnie Ortiz-Magro Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg
Sammi Giancola Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg
Vinny Guadagnino Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg
Angelina Pivarnick Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg
Deena Nicole Cortese Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg Pictogram voting keep.svg

Säsong 1[redigera | redigera wikitext]

Serien spelades in under sommaren 2009 och sändes i USA under hösten. Deltagaren Angelina Pivarnick medverkade bara ett par avsnitt innan hon var tvungen att lämna programmet sedan hon vägrat att arbeta i t-shirtaffären. Många avsnitt handlade om förhållandet mellan Ronnie och Sammi.

Säsong 2[redigera | redigera wikitext]

Spelades in under vintern 2010 i Miami Beach, då det var vinter och snö i New Jersey. Angelina kom tillbaka. Även denna säsong handlade mycket om Ronnies och Sammis förhållande.

Säsong 3[redigera | redigera wikitext]

Under sommaren 2010 spelades nya avsnitt in, och nu var de tillbaka i New Jersey. Avsnitten började sändas i USA den 6 januari 2011. Angelina var inte längre med, hon ersattes av Deena Cortese, en nära vän till Nicole. Även denna säsong handlade mycket om Ronnies och Sammis förhållande.

Säsong 4[redigera | redigera wikitext]

Paul Delvecchio (till vänster) och Michael Sorrentino vid filmningen för seriens fjärde säsong i Florens, Italien i maj 2011.

Säsong 4 sändes under 2011 och utspelar sig i staden Florens i Italien, vilket visar sig bli en stor kulturkrock då endast Vinny kan lite italienska.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

En svensk version av programmet har gjorts, Kungarna av Tylösand, som sändes i Kanal 5 hösten 2010.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

  • ^ 'Jersey Shore' on MTV: Furthering guido stereotypes or just harmless fun? (på engelska), Entertainment Weekly, 4 december 2009