KarlEkon

Från Wikipedia
Karlstads Ekonomistuderandes Förening
FörkortningKarlEkon
Bildad22 september 1980
Syfte/fokusKarlekons syfte är att bedriva utbildnings-bevakning, ha kontakt med näringslivet samt bedriva studiesocial verksamhet.
SäteKarlstad, Sverige
Officiella språkSvenska
Ansluten tillSveriges Ekonomföreningars Riksorganisation
Webbplatshttp://www.karlekon.com

KarlEkon, Karlstads Ekonomistuderandes Förening, är en av de största studentföreningen vid Karlstads universitet. Föreningen är till för ekonomer och grundades 22 september 1980. År 2004 samt 2009 blev föreningen utsedd till årets ekonomförening av ekonomföreningarnas paraplyorganisation, Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation. År 2009 arrangerade KarlEkon S.E.R.O. konferensen, Kontaktmanna. År 2010 arrangerades SM i Ekonomi i Karlstad och värd för arrangemanget vara KarlEkon. SM i Ekonomi arrangeras även år 2017 samt 2023 i Karlstad med KarlEkon som värd. Förutom tävlingen arrangerades även en konferens med temat Meeting Asia.

KarlEkon drev mellan 80-och 90-talet en ekonomtidning, Goodwill. Från 1985 fram till början av 2000-talet drev KarlEkon radiokanalen RadioRosa men efter svikande intresse lades denna ner. Mellan 1995 och 2015 hade föreningen campusbaren, Rumpan Bar, efter att man 1995 avvecklade den gamla klubblokalen, Pumpen. Pumpen var en studentpub på över 300 kvm som låg på Lamberget. År 2015 öppnades istället studentpuben, C.A.P.S. (Campus Allmänna Pub och Samlingsplats) som låg vid Duettgatan på Campus. År 2022 flyttades puben till Sommargatan vid universitetet och är än idag verksam och drivs av föreningen.

Föreningen har sedan 1984 overallsfärgen, rosa.

Organisation[redigera | redigera wikitext]

KarlEkons högsta beslutande organ är årsstämman samt vårstämman där medlemmarna får säga sitt. Det är här styrelsen väljs och beslut om de långsiktiga dokumenten tas. Styrelsen är sedan ytterst ansvarig för förvaltningen och verksamheten inom KarlEkon. Styrelsen består av tolv personer.

KarlEkons verksamhet är indelad i tre huvudgrenar – Näringsliv, Social verksamhet samt Utbildning – där varje gren har ett utskott som ansvarar för grenens ansvar. De tre utskotten som ansvarar för dessa verksamhetsgrenar är Näringslivsutskottet, Sexmästeriet och Utbildningsutskottet. Sedan har KarlEkon även Marknadsföringsutskottet, som ansvarar för att marknadsföra KarlEkon både internt och externt, och Idrottsutskottet, som anordnar aktiviteter varje vecka och turneringar flera gånger per termin.

Föreningen bedriver även ett antal projekt som är fristående och som svarar inför styrelsen. Exempel på detta kan vara Karlstads Ekonomers Yrkesdag, även kallad KEY-dagen, Valborgsfirandet eller nollningen som är ett helt fristående projekt.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]