Kategoridiskussion:Mallar som använder data från Wikidata

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Diverse problem med dessa mallar[redigera wikitext]

@Larske: Hej! Tack för att du är intresserad av att lyssna på mina utläggningar om problem med WD-mallar. Det berör nu inte bara en mall utan alla mallar som ingår i denna kategori. På grund av att mallarna verkar uppbyggda i Lua är de svårare att hantera (för undertecknad och för många andra). ÅttaNio av mallarna i kategorin kan behöva kommenteras, vilket jag gör nedan. Förhoppningsvis hjälps vi till att fixa de problemen som nämns, vi som kan Lua och annat kodfixande. /alla osignerade stycken är skrivna från start och signeras under "Glada tillrop"/

Auktoritetsdata[redigera wikitext]

  • @Paracel63: pratar vi Libris koppling så kan vi ligga lite lågt till Kungliga Biblioteket satt sitt nya system i sjön. Jag skall till Kungliga och lyssna lite om det nya systemet imorgon.
  • OT nya "LIBRIS nummer" på G se nya-id-i-libris - Salgo60 (diskussion) 3 maj 2018 kl. 23.21 (CEST)
@Paracel63: Avvaktar Avvaktar Det "önskemål" du pekar på är väldigt "yvigt formulerat" och behöver preciseras i detalj för att gå att göra något åt. --Larske (diskussion) 3 maj 2018 kl. 23.47 (CEST)
Tack. SMirC-smile.svg Det handlar inte om Libris. @Larske: Jag skulle gärna se att den svenska mallen täcker lite fler databaser. Enwp-mallen täcker 35 mallar. Vissa av dessa är på svwp integrerade i {{Taxonbar}} (se frågan om synkning nedan), men långtifrån alla. Denna mall täcker både CANTIC och BNE, och jag skulle själv ha stor nytta av dessa två i mitt eget skrivande. Vågar jag mig på att själv integrera exempelvis någon av de sistnämnda? Jag har lärt mig grundläggande html men aldrig redigerat i Lua förut. Så eventuellt buggfixande kommer jag att behöva hjälp med.--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2018 kl. 19.16 (CEST)
@Larske: Pingen misslyckades ovan. Görs nu igen. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2018 kl. 19.17 (CEST)
@Paracel63: Mallen har stöd för att presentera BNE-id (P950) vilket finns för nästan 20 000 av personerna med biografier i svwp, se till exempel George Washington, Édith Piaf och John Cleese. Det saknas dock info om detta i malldokumentationen.
Vi kan hjälpas åt att lägga in stöd för CANTIC (P1273) om du bedömer att den är av allmänt intresse. Men det är kanske tveksamt om alla länders nationalbibliotek behöver finnas länkade från auktoritetsdata i svwp, det blir då antagligen en väldigt mastig "katalogruta" för personer som George Washington. Kanske vi på svenskspråkiga Wikipedia ska vara lite försiktiga med att stoppa in för många franska, spanska, katalonska, polska, japanska, osv kataloger i Auktoritetsdata, kataloger som vi inte ens har några svwp-artiklar om, vilket jag tycker är ett grundkrav för att "platsa" i Auktoritetsdata. Det är dessutom bara ett klick till ca:George Washington där du hittar CANTIC i den katalonska artikelns auktoritetsdatabox.
Om vi skulle lägga in CANTIC i mallen här i svwp skulle det se ut så här i boxen i artikeln om George Washington:
CANTIC: a11452754
Vet inte om det är tillfälligt, men länken är extremt "seg", det tog cirka 45 sekunder för mig att ladda sidan.
--Larske (diskussion) 4 maj 2018 kl. 20.11 (CEST)
@Larske: Tack igen! Bra att BNE stöds (jag ska försöka uppdatera dokumentationen endera dagen). Min tanke var inte att ha all världens auktoritetsdatabaser kopplade till mallen. Men kanske några fler än nu (max ett halvdussin). Och kanske från fler länder. BNF + ISNI + SUDOC är minst tre från Frankrike, medan jag som sagt inte trodde att den spanskspråkiga världen hade någon. Kanske är CANTIC inte praktisk pga. tekniska skäl (ska kolla den där sega servern senare) eller för att den är för smal. Däremot vet jag att vissa namn som är notabla och som jag skriver om finns i CANTIC (och kanske BNE) men inte i de databaser som dokumentationen noterade. Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2018 kl. 22.48 (CEST)

Ny kandidat är Svenska Akademin d:Property:P5325 ett litet dataset med bra kvalite som passar in i {{Auktoritetsdata}} - Salgo60 (diskussion)

Faktamall biografi WD[redigera wikitext]

@Paracel63: När det gäller referensen för Richard Leakeys Hubbard medal så var den inte av typen importerad från (P143) som den borde. Den var av typen anges i (P248) och filtrerades därför inte bort. Jag har ändrat den till importerad från (P143) i Wikidata nu, men vi bör undersöka om detta är en vanlig typ av fel och se hur det i så fall lämpligen hanteras. --Larske (diskussion) 3 maj 2018 kl. 23.32 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2018 kl. 19.16 (CEST)

Faktamall film WD[redigera wikitext]

  • {{Faktamall film WD}} – Malldokumentation inte påbörjad. Pingning till Mippzon för ett år sedan gav inget svar. Filter mot wikipedia.org-referenser verkar inte implementerad. Artikeln som länkades till i malldisken ser fortfarande ut så här.
@Paracel63: Fixat Fixat Samma typ av filtrering som i Faktamall biografi WD. Malldokumentationen har jag inte gjort något åt. --Larske (diskussion) 4 maj 2018 kl. 00.43 (CEST)
Tack för fix. Pingen måste ha glömts bort av mig, men håller helt med, malldokumentationen (och kanske mer utveckling av mallen) borde fixas. Får se när tid finns. //Mippzon (diskussion) 4 maj 2018 kl. 07.51 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar Tack, båda! Det här går åt rätt håll. SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2018 kl. 19.16 (CEST)

Infobox konstnär[redigera wikitext]

@Paracel63: Fixat Fixat på samma sätt som i Faktamall biografi WD visas inte längre referenser av typen "importerat från x-språkiga Wikipedia". --Larske (diskussion) 3 maj 2018 kl. 23.24 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2018 kl. 19.16 (CEST)

Ortsfakta WD[redigera wikitext]

  • {{Ortsfakta WD}} – Malldokumentation finns. wp.org-filter inte implementerat. Det syns här (ref 1), här (ref 1 o 2) och här (ref 1 o 2).
@Paracel63: Fixat Fixat Jag har ändrat i fyra moduler som mallen använder och där kodat in "noref=noimport". Hojta till om du skulle se några fler artiklar som använder Ortsfakta WD där det fortfarande finns referenser av typen "hämtat från x-språkiga Wikipedia". --Larske (diskussion) 4 maj 2018 kl. 00.33 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2018 kl. 19.16 (CEST)

Svensk fotboll[redigera wikitext]

@Paracel63: Fotbollens gemensamma informationssystem (Fogis) har gjort om sin databas vilket gjorde att {{Svenskfotboll}} genererade värdelösa döda länkar. Jag har håller på att lägga in spelarnas nya id-nummer på Wikidata, men det tar sin tid att semimanuellt leta rätt på tusentals fotbollsspelare i en databas med drygt en miljon poster och en usel sökmotor. Mallen använder inte Lua och kommer inte heller påverkas av eventuella ändringar i hanteringen av referenser. /Autom (diskussion) 3 maj 2018 kl. 23.02 (CEST)
Toppen! Jag trodde eventuellt att alla mallarna i kategorin även hade Lua-kod, men då hade jag fel. Lycka till med länkfixandet! SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 3 maj 2018 kl. 23.15 (CEST)

Taxobox WD[redigera wikitext]

  • {{Taxobox WD}} – Endast använd på en sida. Borde synkas ihop med, ersättas av eller ersätta nedanstående?

Taxonbar[redigera wikitext]

  • {{Taxonbar}} – Dokumentation finns, men beskrivningen kan utökas (bl.a. om manuella parametrar). Malldiskussion innehåller frågor utan svar – @Josve05a, Averater:. De halvhöga punkterna mellan visade länkar är dåligt centrerade (kan någon ta bort dubbelt mellanslag?). Mallen skulle kanske kunna samordnas bättre med {{Auktoritetsdata}}.

TV-kanal[redigera wikitext]

@Paracel63: Fixat Fixat Samma åtgärd som i {{Infobox konstnär}}. --Larske (diskussion) 3 maj 2018 kl. 23.41 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2018 kl. 19.16 (CEST)

Glada tillrop[redigera wikitext]

Kodade wikihälsningar! SMirC-smile.svg--Paracel63 (diskussion) 3 maj 2018 kl. 22.44 (CEST)