Landet för längesedan XIII: Visdomens vänner

Från Wikipedia
Landet för längesedan XIII: Visdomens vänner
(The Land Before Time XIII: The Wisdom of Friends)
GenreAnimation
Äventyr
Familjefilm
RegissörJamie Mitchell
Charles Grosvenor
ProducentDaniel J. Wiley
ManusJohn Loy
OriginalmusikMichael Tavera
KlippningJay Bixsen
Premiär27 november 2007
(USA)
Speltid76 min
LandUSA
Språkengelska
IMDb SFDb Elonet

Landet för längesedan XIII: Visdomens vänner (engelska: The Land Before Time XIII: The Wisdom of Friends) är en amerikansk animerad långfilm från 2007 och är den 12:e uppföljaren till Landet för längesedan. Den släpptes direkt till video i DVD-region 1 den 28 november 2007.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Lillefot, Cera, Kvackie, Tagg och Petri är glada över att äntligen ha träffat två gul-magade Beipiaosaurier, Loofah och Doofah som har förlorat sin väg till den avlägsna "Bär-dalen". Loofah och Doofah verkar vara för ointelligenta att hitta tillbaka, så Lillefot och de andra bestämmer sig för att hjälpa deras nya vänner medan de delar med sig viktiga livsläxor kallade "visdomar" längs vägen. Medan de når fram till Bär-dalen inser Lillefot att även om hans nya vänner inte följer hans visdomar så bra, så funkar deras metoder utmärkt.

Originalröster[redigera | redigera wikitext]

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Övriga röster görs av Malena Laszlo, Tommy Nilsson, Anders Öjebo, Annelie Berg, Charlotte Ardai Jennefors, Eleonor Telcs, Hans Wahlgren, Niclas Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Simon Edenroth, Staffan Hallerstam och Sture Ström.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]