Linus Klasen

Från Wikipedia
Linus Klasen
Linus Klasen May 4, 2014.jpg
Linus Klasen i matchen mot Ryssland i Oddset Hockey Games 2014 i Globen i Stockholm.
NationalitetSverige Sverige
Född19 februari 1986 (38 år),
Stockholm, Sverige
Spelardata
PositionYtterforward
SkjuterVänster
Längd173 cm
Vikt83 kg
Klubbar
KlubbDjurgårdens IF, Hockeyallsvenskan
Tidigare klubbarHuddinge IK
Lincoln Stars
Södertälje SK
Nashville Predators
Milwaukee Admirals
Malmö Redhawks
Luleå HF
EHC Visp
Övrigt
NHL-draftadOdraftad
Proffsår2004–

Linus Klasen, född den 19 februari 1986 i Stockholm är en svensk ishockeyspelare (ytterforward) som spelar för Djurgårdens IF. Han är son till Robert Klasen, som är trummis i popbandet Noice.

Klasens moderklubb är Huddinge IK som han representerade fram till 2007 med undantag för en säsong universitetsishockey i Kanada. Hans avslutande år med Huddinge slutade laget sist i hockeyallsvenskan men Klasen slutade fyra i skytteligan och värvades till Södertälje SK som gick upp i Elitserien i ishockey.

Klasens två första säsonger i SSK var starka men ojämna. Han gjorde sin A-landslagsdebut i Tre Kronor i samband med träningsmatchen mot Slovakien den 5 februari 2008. Inför tredje säsongen i SSK gjordes han till lagkapten och svarade med att göra 51 poäng på lika många matcher och värvades efter säsongen slut till Nashville Predators i NHL. Inför debutsäsongen i NHL 2010/2011 drabbades Klasen av en hjärnskakning. Han kom att spela nästan hela säsongen i Nashvilles farmarlag Milwaukee Admirals och fick bara fyra matcher med Nashville.

Efter en säsong i USA återvände Klasen till Sverige. Den 17 maj presenterades Linus Klasen som nyförvärv till hårdsatsande Malmö Redhawks, hemmahörandes i den svenska andradivisionen. Kontraktet gällde för tre år med start säsongen 2011/2012. Den 22 maj 2012 offentliggjorde dock Luleå Hockey att klubben värvat Klasen med ett tvåårskontrakt. Det blev bara två säsonger i Luleå, då Klasen ville prova på spel i Lugano.

Inlines[redigera | redigera wikitext]

Linus Klasen har dessutom deltagit i 2007, 2008 och 2009 års upplagor av IIHF Inline Hockey World Championships.

Källor / Externa länkar[redigera | redigera wikitext]