Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games
År2011 (Wii)
2012 (3DS)
UtvecklareSega Sports R&D
UtgivareSega
Nintendo
GenreSportspel
Antal spelareSingleplayer
Multiplayer
FormatNintendo Wii
Nintendo 3DS
MedieformatWii Optical Disc
Nintendo 3DS-kassett
WebbsidaMario & Sonic at the London 2012 Olympic Games
Spelserie
SpelserieMario & Sonic
FöregångareMario & Sonic at the Olympic Winter Games
Distribution
Australien17 november 2011 (Wii)
9 februari 2012 (3DS)
Europa18 november 2011 (Wii)
10 februari 2012 (3DS)
Japan8 december 2011 (Wii)
1 mars 2012 (3DS)
USA15 november 2011 (Wii)
14 februari 2012 (3DS)
Åldersrekommendation
CEROA
ESRBE
PEGI3+
Datorspelsportalen

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games är ett sportspel, som utvecklades av Sega Japan. Spelet är officiellt licensierat av den Internationella olympiska kommittén (IOK). Det är den tredje delen i Mario & Sonic-serien efter den kommersiella framgången av sina föregångare och var ett officiellt spel i sommar-OS 2012. Spelet släpptes till Wii den 18 november 2011 i Europa. Spelet släpptes också till Nintendo 3DS den 10 februari 2012 i Europa. Det är det första spelet som har ett gult keepcase istället för ett vitt.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Mario & Sonic till Wii och 3DS är en samling av många sporter som bygger på de olympiska spelens sporter. Spelaren kan ta på sig rollen som en Nintendo- eller Segakaraktär medan spelaren tävlar mot de andra karaktärerna i dessa sporter. Sporterna äger rum på de officiella arenorna i sommar-OS 2012.

Det kommer att finnas flera nya olympiska sporter i Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games till Wii, bland annat fotboll, badminton och banhoppning. Det kommer också att finnas tidigare existerande sporter som friidrott, vattensport och bordtennis. Det kommer också att finnas nya "Dream Events", som i de förra Mario & Sonic-spelen var annorlunda versioner av riktiga sporter. På Wii-versionen introduceras ett "Party Mode".

3DS-versionen kommer att ha över 50 OS-sporter i singleplayer och multiplayer.

Handling (3DS)[redigera | redigera wikitext]

Mario, Sonic och alla deras vänner är inbjudna till OS i London 2012, men två karaktärer är inte inbjudna: Bowser och Dr. Eggman. De blir rasande över att bli avvisade och de två skurkarna försöker att stoppa de olympiska spelen genom att använda dimmaskiner för att täcka hela landet i tjock dimma. Mario, Sonic och de andra hjältarna bestämmer sig för att stoppa de två skurkarna och rädda de olympiska spelen.

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

Det finns 20 spelbara karaktärer i Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games. Dessa karaktärer är indelade i fyra kategorier: All-around, Snabbhet, Styrka och Skicklighet. Det finns även möjlighet att spela med sin Mii och man kan då ändra den så att den blir snabb, stark, skicklig eller all-around. Dessa karaktärer är spelbara:

All-around[redigera | redigera wikitext]

Snabbhet[redigera | redigera wikitext]

Styrka[redigera | redigera wikitext]

Skicklighet[redigera | redigera wikitext]

Sporter[redigera | redigera wikitext]

Drömsporter[redigera | redigera wikitext]

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

Två månader efter att spelet hade släppts hade Wii-versionen av spelet sålt 2,4 miljoner exemplar i Nordamerika och Europa. Tidningen Nintendo Power gav 3DS-versionen av spelet 7 av 10. IGN gav Wii-versionen 7,5 och 3DS-versionen 6,5.

Ljud[redigera | redigera wikitext]

Spelet innehåller låtar från Marioserien och Sonicserien tillsammans med nya låtar som är gjorda speciellt för spelet. Röstskådespelarna som var med i detta spel var Charles Martinet, som gjorde rösten till Mario, Luigi, Wario och Waluigi, Kazumi Totaka som Yoshi, Roger Craig Smith som Sonic, Deanna Mustard som Daisy, Kenny James som Bowser, med mera.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games, 2 juli 2012.
Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från franskspråkiga Wikipedia, Mario et Sonic aux Jeux olympiques de Londres 2012, 30 mars 2012.