Mimers Hus gymnasium

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Mimers Hus)
Hoppa till: navigering, sök
Mimers Hus.

Mimers Hus gymnasium är en gymnasieskola i centrala Kungälv, som invigdes i augusti 2004, sedan den äldre gymnasiebyggnaden Kongahällagymnasiet rivits.

Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och kunskapscentrum som ritats av Wingårdh Arkitektkontor. Kunskapscentrum rymmer förutom gymnasieskolan för cirka 2 000 elever även vuxenutbildning för 400 elever. I kulturhusdelen, närmast byggnadens huvudingång, finns biblioteket i tre plan med tolv meter i takhöjd, en utställningshall, teater med plats för 341 åskådare och med scen och akustik för teater, konsert, dans, och musikal. Två hörsalar med plats för 90 personer i vardera samt en miniaula med 40 platser för olika program och aktiviteter finns också. I byggnaden finns ett kafé, Café Mimer.

Till skolan har en idrottshall byggts, Mimershallen. Den invigdes i november 2009.[1] Hallen är 4 500 kvadratmeter stor och läktaren inrymmer 600 åskådare. I hallen finns en kafeteria, lärarrum och gym. En utbyggnad till hallen kallad "Tarmen" innehåller en 60 meter lång löparbana samt en längdhoppsgrop. Det finns också en handbollsplan med godkända mått.

Tillsammans erbjuder gymnasiet sexton studie- och yrkesförberedande program.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Nya Mimershallen i Kungälv invigs”. Kungälvs kommun. den 2 november 2009. http://www.kungalv.se/Gemensamma_nyheter/Nya-Mimershallen-i-Kungalv-invigs/. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]