Morran & Tobias – Som en skänk från ovan

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Morran & Tobias – Som en skänk från ovan
GenreKomedi
RegissörMats Lindberg
ProducentNiklas Jakobsson
Emma Nyberg
ManusMats Lindberg
Johan Rheborg
Stefan Wiik
SkådespelareRobert Gustafsson
Johan Rheborg
FotografJohn Strand
KlippningJoakim Pietras
ProduktionsbolagJarowskij AB
DistributionNordisk Film AB
Premiär
Speltid99 minuter
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
FöregångareMorran och Tobias (TV-serie)
IMDb SFDb

Morran & Tobias – Som en skänk från ovan är en svensk komedi från 2016, regisserad av Mats Lindberg. Det är en uppföljare till humorserien Morran och Tobias med Johan Rheborg och Robert Gustafsson i rollerna som Morran respektive Tobias.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Monica "Morran" och hennes vuxna son Tobias "Tobbe" råkar bränna ned sitt hus med en luftballongsbrännare. De flyttar med sitt rökskadade bohag till en annan bostad som kommunen erbjudit dem. Tobias har idéer om hur det nya huset kan förbättras. Något känns bekant med det nya huset och på grund av flera slumpartade händelser tvingas de båda göra upp med det förflutna.[1]

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Omdömen[redigera | redigera wikitext]

Filmen fick allt från bottenbetyg till bra betyg av svenska filmrecensenter. Expressen, Upsala Nya Tidning, Konstpretton och Kulturnyheterna gav den betyget 3 av 5, medan Dagens Nyheter gav den 0 av 5 och Svenska Dagbladet 1 av 6.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Morran och Tobias - En skänk från ovan”. SF Bio. Arkiverad från originalet den 23 oktober 2016. https://web.archive.org/web/20161023211549/http://www.sf.se/filmer/Morran-och-Tobias---Som-en-skank-fran-ovan/. Läst 23 oktober 2016. 
  2. ^ ”Morran & Tobias - Som En Skänk Från Ovan (2016)”. https://kritiker.se/film/morran-tobias-som-en-skank-fran-ovan/. Läst 22 augusti 2020. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]