Munzee

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
WikiMunzee.png

Munzee är ett platsbaserat freemium-skattjaktspel för smartphones där platser måste hittas i verkligheten. Spelet liknar Geocaching men går ut på att skanna QR-koder istället, som man hittar med GPS-position, för att bevisa fyndet i stället för en loggbok. Munzee lanserades i Texas år 2011. Det är nu spelat i mer än 188 länder runt om i världen, och det finns åtminstone en fysisk Munzee utplacerad på alla kontinenter, inklusive Antarktis.

Munzees använder QR-koder, de är ofta dolda, och består ofta av väderbeständiga klistermärken. Platserna kan också märkas med en NFC-tagg. Både spelaren som placerat ut munzeen och den som hittar den får poäng. QR-koder på Munzees läses av med hjälp av en smartphoneapp för IOS, Android eller Windows. All data som genereras från spelarna hanteras på en central webbplattform.

Virtuella munzees finns också att köpa. Dessa visas i applistor och på kartor, och de kan "hittas" genom att smartphoneappen befinner sig inom 300 fot av den virtuella munzeens plats.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]