Munzee

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
WikiMunzee.png

Munzee är ett freemium skattjaktspel för smartphones där platser måste hittas i verkligheten. Spelet liknar Geocaching men går ut på att skanna QR-koder istället, som man hittar med GPS-position, för att bevisa fyndet i stället för en loggbok. Munzee lanserades i Texas år 2011. Det är nu spelat i mer än 188 länder runt om i världen, och det finns åtminstone en fysisk Munzee utplacerade på alla kontinenter, inklusive Antarktis.

Platserna är markerade med andra spelare som använder QR-koder, som är dolda och ofta tryckt på väderbeständiga klistermärken. Platserna kan också märkas med en NFC-tagg. Dessa klistermärken kallas Munzees. Både spelaren som lagt ut munnzen och dom som hittar den får poäng. QR-koder på Munzees läses med hjälp av en smartphone app för IOS, Android eller Windows. All data som genereras från spelarna hanteras på en central webbplattform.

Virtuella Munzees finns också att köpa. Dessa visas också i app listor och på kartor, och de är "fångade" genom att placera appen enheten inom 300 fot av anvisad plats. Enheten måste också vara inom 300 fot av en QR-kod Munzee att kontrollera "fånga".

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]