Polisregion Mitt

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Polisregion Mitt
Polisen vapen bra.svg
Lilla riksvapnet
Underordnad Polismyndigheten
Organisationstyp Polisregion
Säte Uppsala, Uppsala län
Län Gävleborgs län
Västmanlands län
Uppsala län
Organisationsnr 202100-0076
Syfte Utredningsverksamhet, brottsförebyggande verksamhet och service
Inrättad 1 januari 2015
Regionpolischef Carin Götblad
Webbplats www.polisen.se

Polisregion Mitt är en svensk polisregion inom Polismyndigheten som verkat från 2015. Polisregionens huvudort är Uppsala. Polisregionchef är Carin Götblad.

Organisation[redigera | redigera wikitext]

Polisregion Mitt bildades den 1 januari 2015, och är en av sju regioner i Sverige. Regionen består av Gävleborgs län, Västmanlands län, Uppsala län, vilka i sig utgör var sitt polisområde. Respektive polisområde är vidare indelat i lokalpolisområden. Polisregionerna ersatte de tidigare till antalet 21 polismyndigheterna. Polisregion Mitt leds från Uppsala, och har det samlade ansvaret för polisverksamheten inom regionen. Ett ansvar som bland annat omfattar utredningsverksamhet, brottsförebyggande verksamhet och service.[1]

Gävleborgs län[redigera | redigera wikitext]

Gävleborgs län utgör ett av tre polisområden i regionen. Polisområdet har sitt huvudsäte i Gävle och består av de två lokalpolisområdena Hälsingland och Gästrikland.

Västmanlands län[redigera | redigera wikitext]

Västmanlands län utgör ett av tre polisområden i regionen. Polisområdet har sitt huvudsäte i Västerås och består av de tre lokalpolisområdena Sala/Fagersta, Västra Mälardalen och Västerås.

Uppsala län[redigera | redigera wikitext]

Uppsala län utgör ett av tre polisområden i regionen. Polisområdet har sitt huvudsäte i Uppsala och består av de tre lokalpolisområdena Enköping/Håbo, Norduppland och Uppsala/Knivsta.

Regionpolischefer[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Polisregion Mitt”. polisen.se. https://polisen.se/Om-polisen/Polisens-organisation/Region-Mitt/. Läst 15 februari 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]