Science Park Skövde

Från Wikipedia

Science Park Skövde, tidigare Gothia Science Park (GSP), är en forskningspark belägen i Skövde med närhet till Högskolan i Skövde.

År 2009 erhöll GSP European Enterprise Award från Europeiska unionen för sitt framgångsrika stöd till sina entreprenörsföretag.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Allt började med en affärsidé 1998. Parken startades utifrån ett behov att bidra till förändringen av näringslivet i vår region. Under 1999 bedrev bolaget inkubatorverksamhet i Högskolans lokaler. År 2000 slog centret upp portarna till deras första science park- och inkubatorbyggnad under namnet Gothia Science Park. I samband med detta började bolaget rekrytera egen personal.

Syftet med Science Park Skövde var redan från början dels att skapa möjligheter för studenter och forskare att starta företag baserade på sin kunskap och kompetens, dels att erbjuda möjligheter för företag att rekrytera studenter och skapa samverkan med Högskolan i Skövde.

Science Park Skövde är en av de inkubatorer som varit utvald som medverkande i det svenska nationella inkubatorprogrammet sedan programmet startade 2003.

En huvudstrategi har varit att bygga en hållbar innovationsmiljö baserad på framgångsrika företag. I takt med att företagen utvecklats och nya företag startats har Parken expanderat med nya lokaler och fastigheter. Expansion har skett vid sju tillfällen mellan åren 2001 och 2019. Det senaste tillskottet i Parken, Pergolan, invigdes i början av juni 2019.

2019 ändrades namnet Gothia Science Park till Science Park Skövde och en ny logga lanserades.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]