Sigrid Bernson

Från Wikipedia
Sigrid Bernson
Sigrid Bernson i Melodifestivalen 2018.
FöddSigrid Annamaria Bernson
28 december 1988 (35 år)
Göteborg, Sverige
Västra Götalands län, Sverige
Yrke/uppdragdansare, sångare, danslärare
Bidrag i Melodifestivalen
2018 Patrick Swayze

Sigrid Annamaria Bernson, född 28 december 1988[1] i Göteborg, är en svensk dansare, sångerska och danslärare, främst känd för sin medverkan i TV-programmet Let's Dance.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Sigrid Bernson har medverkat i Let's Dance sedan 2011, då hon tävlade med Andreas Weise. Följande år vann hon tävlingen tillsammans med Anton Hysén. År 2013 var hon i par med Erik Segerstedt och 2014 vann hon sin andra seger – denna gång med Benjamin Ingrosso. Hon medverkade inte i 2015 års upplaga, på grund av många andra åtaganden i sitt liv.[2]

I 2017 års upplaga av Let's Dance dansade Bernson tillsammans med artisten och TV-profilen Samir Badran med vilken hon snart inledde ett förhållande med.[3] Den 31 juli 2017 var hon med i Lotta på Liseberg, där hon framförde sin debutsingel som sångerska.[4] Dessförinnan var hon med och sjöng på låten "Happy hours" av John de Sohn som kom ut 2015.

Bernson gjorde sedan åter ett uppehåll i sin medverkan i Let's Dance för att istället tävla i Melodifestivalen 2018. Detta med låten "Patrick Swayze" som tog sig till Andra chansen.[5]

Bernson har tidigare studerat på Calle Flygares teaterskola i Stockholm.

Privatliv[redigera | redigera wikitext]

Bernson var sommaren 2017[6] till januari 2019 tillsammans med sin före detta danspartner från Let's Dance, Samir Badran från musikduon Samir & Viktor. I december 2019 bekräftade Bernson att hon var i en relation med artisten Robin Bengtsson, som även han var hennes danspartner i Lets dance.

Intervju[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]