Solviks folkhögskola

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Solviks folkhögskola
Solviks Folkhogskolas logga.jpg
SkoltypFolkhögskola
OrtFrostkåge
LänVästerbotten
LandSverige Sverige
Webbplatswww.solviksfolkhogskola.se

Solviks folkhögskola ligger i byn Frostkåge, cirka 1,5 mil norr om Skellefteå. Skolans huvudman är Stiftelsen Solviks Folkhögskola och den är ansluten till Evangeliska Fosterlandsstiftelsen. Den är en internatskola med plats för drygt 50 elever. Solvik erbjuder inte bara gängse folkhögskoleutbildningar, utan arbetar även aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till en förbättrad livssituation.

Kursutbud[redigera | redigera wikitext]

Allmän kurs[redigera | redigera wikitext]

Inom ramen för denna kurs kan deltagaren kombinera teoretiska ämnesstudier med mer praktiska ämnen som till exempel konst , musik eller extra mycket skriv- och lästräning.

Musiklinje[redigera | redigera wikitext]

Musiklinjen är en 1–2-årig kurs som vänder sig till den som vill ägna sig åt musik inom den afro-amerikanska musiktraditionen, med genrer såsom popmusik, rock- och soulmusik, jazz, gospel och blues, och vare sig kursdeltagarna ser musiken som yrke eller fritidsintresse.

Musikproduktion[redigera | redigera wikitext]

Solviks musikproduktionsutbildning vänder sig till den som vill utvecklas inom låtskrivning och musikproduktion. Vi ger dig verktygen för att bli en av framtidens framgångsrika producenter/låtskrivare.

Konstlinjen[redigera | redigera wikitext]

Linjen berör många olika inriktningar inom konst, exempelvis för de som vill studera vidare på högskola. Linjen erbjuder bland annat en kurs i datorgrafik, för de som önskar utbilda sig till datagrafiker inom filmeffekt- och datorspelbranschen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]