Somewhere I Belong

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Somewhere I Belong
Singel av Linkin Park
Från albumet Meteora
Utgiven18 mars 2003
FormatCD
Inspelad2003
GenreNu metal
Rap metal
Längd3:34
SkivbolagWarner Bros. Records
LåtskrivareLinkin Park
ProducentDon Gilmore
Album
Meteora

"Somewhere I Belong" är en nu-metal-singel av Linkin Park. Det var den första singeln som gjordes för bandets andra studioalbum Meteora. Låten släpptes den 18 mars 2003.

Prestationer på hitlistor[redigera | redigera wikitext]

Somewhere I Belong släpptes officiellt till amerikanska radiostationer den 18 mars 2003. Låten placerades på top trettio på Hot 100 Airplay-listan, och den följande veckan så debuterade låten på Hot 100, som är den officiella amerikanska hitlistan. "Somewhere I Belong" kom oftast bland de tio högsta platserna på de hitlistor som låten var med på.

I Kanada så släpptes Somewhere I Belong officiellt till radiostationer i mars 2003. Låten kom då plats nummer tre på hitlistan Canadian Singles Chart.

I maj 2003 släpptes låten i Australien, Europa och Nya Zeeland. "Somewhere I Belong" kom på plats nummer tre i Nya Zeeland och på plats nummer tio i Brasilien, Irland, Japan och Kanada men låten fick bara medelmåttig framgång i Tyskland, Italien, Österrike, Nederländerna, Sverige och Australien. "Somewhere I Belong" var framträdande i en profilvideo för den Jamaicanska löparen Usain Bolt till olympiska sommarspelen 2008.

Musikvideo[redigera | redigera wikitext]

Musikvideon, regisserad av Joseph Hahn, visar när bandet spelar låten framför en eldsvåda, med vissa klipp när Chester Bennington och Mike Shinoda sjunger/rappar framför ett vattenfall. Den vann priset för bästa rock musikvideo vid MTV Video Music Awards 2003.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia
  1. ^ 2003 MTV Music Video Awards Arkiverad 22 november 2016 hämtat från the Wayback Machine.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]