Steve (TV)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Steve (ursprungligen Student-TV) var ett utskott inom Akademiska Föreningen och en lokal TV-station i Lund, bildad 1993 och nedlagd 2013.

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Steve var en organisation där TV producerades av studenter för studenter, men även för allmänheten. Upp mot 50 medlemmar arbetade tidvis ideellt med TV-produktion och utveckling av verksamheten. Steve bedrev utbildning både teoretiskt och praktiskt. Steves lokaler låg på Svaneskolan i Lund samt i Akademiska föreningens lokaler i AF-borgen. Steve kunde ses av 48 000 hushåll med tillgång till kabel-TV. Hösten 2013 beslöt Akademiska Föreningen att lägga verksamheten i malpåse.[1]

Förutom att göra TV bedrevs externa produktioner i form av filmning av spex, fester och konserter. Varje månad direktsändes Lunds kommunfullmäktige av Steve. Steve gjorde också bland annat reklamfilmer och presentationsfilmer till fester.

Steve var medlem i Öppna kanalen, en nationell förening som tillhandahöll den frekvens Steve sände på. Man samarbetade även med andra lokala TV-kanaler i Sverige och utomlands.

Steves TV-produktion var uppdelad på ett antal redaktioner med inriktning på bland annat musik, humor, kultur och nyheter, där direktsända program blandades med nya redigerade program varannan månad. Även ett urval av externa program och kortfilmer sändes av Steve. Mellan programmen sändes en "slinga" som innehöll bilder med sponsorer samt information om Steves verksamhet.

Exempel på program[redigera | redigera wikitext]

Nattvard[redigera | redigera wikitext]

Nattvard var ett humorprogram med två programledare i en studio som presenterade pubertal humor filmad i Lundaområdet. Nattvard hamnade i blåsväder i början av år 2002 då det visade musikvideor av det fiktiva bandet 'nvandrarna.

För Sent För Dans[redigera | redigera wikitext]

För Sent För Dans var ett humorprogram som sändes live i Steve varje söndag klockan 14:00. Programmet bestod av två programledare som höll en öppen konversation med publiken genom sms och sociala medier. Vad programmet skulle handla om var det ingen som vet då det ändrades beroende på vad tittarna skickade in.

Syre[redigera | redigera wikitext]

Syre var ett musikprogram som visade egenproducerade intervjuer och klipp från konserter med artister som gjorde livespelningar i Lund, Malmö och Köpenhamn. Exempel på artister som intervjuades var Hellacopters, Mew, Steven Malkmus och Poets of the Fall.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Vidare läsning[redigera | redigera wikitext]

  • Stevefem99 (Akademiska Föreningens årsbok 1998, Lund 1999)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]