Hoppa till innehållet

Stjärnor utan hjärnor

Från Wikipedia
Stjärnor utan hjärnor
(Jay and Silent Bob Strike Back)
GenreKomedi
RegissörKevin Smith
ProducentScott Mosier
ManusKevin Smith
SkådespelareJason Mewes, Kevin Smith
ProduktionsbolagMiramax Films, View Askew Productions
Premiär2001
Speltid109 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
Intäkter33 788 161 amerikansk dollar och 30 085 147 amerikansk dollar
IMDb SFDb Elonet

Stjärnor utan hjärnor (originaltitel Jay and Silent Bob Strike Back), är den femte filmen av Kevin Smith, som är känd för sina kultfilmer Clerks., Mallrats, och de dyrare Chasing Amy och Dogma. Filmens logo och originaltitel refererar till den andra Stjärnornas krig-filmen, Rymdimperiet slår tillbaka.

Efter filmen Dogma fanns det stora förväntningar från fansen då Kevin Smith berättade att hans nästa projekt skulle innehålla Jay och Silent Bob som huvudfigurer. I tidigare filmer har de två oftast bara haft underhållande b-roller.

Rollista (i urval)

[redigera | redigera wikitext]

Filmen handlar om Jay och Silent Bob, som står och säljer cannabis utanför ett snabbköp. Till slut anmäler ägarna av snabbköpet dem till polisen. När de inte kan stå där längre försöker de hitta något annat att göra. De får slutligen reda på att serietidningen Bluntman and Chronic, vars figurer är baserade på Jay och Silent Bob, ska bli storfilm. Trots att filmen kommer att göra dem rika vill de stoppa den och börjar en resa till Hollywood för att stoppa filmen. På vägen bjuds det på en hel del roliga händelser och äventyr.

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]