Stolthet och fördom och zombier

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Stolthet och fördom och zombier
FörfattareSeth Grahame-Smith och Jane Austen
OriginaltitelPride and Prejudice and Zombies
OriginalspråkEngelska
ÖversättareSara Carlsson
LandUSA
GenreRoman
FörlagQuirk Books
Utgivningsår2009
Utgiven på
svenska
2009

Stolthet och fördom och zombier (originaltitel: Pride and Prejudice and Zombies) är en roman från 2009 av Seth Grahame-Smith, baserad på Jane Austens klassiska roman Stolthet och fördom från 1813. Den filmatiserades 2016 med titeln Pride and Prejudice and Zombies, med Lily James och Sam Riley i huvudrollerna.

Romanen gavs ut i april 2009 på det amerikanska förlaget Quirk Books och lyckades efter en vecka ta sig in på tredje platsen på New York Times bestsellerlista.

Handling[redigera | redigera wikitext]

En mystisk farsot drabbar den lugna lilla orten Meryton och de döda börjar återvända ifrån sina gravar. De ninjatränade döttrarna Bennet, med den hetlevrade Lizzy i spetsen, är fast beslutna att utrota de blodtörstande zombierna. Hon distraheras dock av den arrogante mr Darcys ankomst till byn..

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  • Grahame-Smith, Seth; Carlsson, Sara; Smiley, Philip (2009). Stolthet och fördom och zombier ; den klassiska kärleksromanen nu med ultravåld och zombieförödelse. Klonk klassiker. Malmö: Kakao/Klonk. Libris länk. ISBN 978-91-85861-22-4