Stormfront

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Stormfrontlogo.png

Stormfront är ett vit makt-[1] och nynazistiskt[2] Internetforum, vilken beskrivs som den första riktigt stora hatsidan.[3] Forumet grundades 1996[4] och ägs privat av amerikanen Don Black, som har bakgrund i diverse rasistiska och högerextremistiska rörelser och grupper inom USA, däribland Ku Klux Klan. Black förnekar dock att forumet skulle vara rasistiskt och nazistiskt, och menar att sajten representerar vad han kallar vit nationalism.

Forumet omfattar mer än politik. Det finns exempelvis ett datingforum, "white dates", en sektion för ungdomar, en för musik, samt en för kampsporter. På Stormfront förekommer också öppna forum, där gäster, meningsmotståndare och andra som inte kvalificerar sig till att vara vanliga medlemmar (exempelvis icke-vita) kan skriva. En stor internationell sektion finns också, med brittiska, franska, spanska, ryska, ungerska och serbiska och skandinaviska subforum.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sources which consider Stormfront a white supremacist website include:
  2. ^ Sources which consider Stormfront a Neo-Nazi website include:
  3. ^ Sources which identify Stormfront as the Internet's "first hate site" include:
  4. ^ Internetmuseum (6 december 2017). ”När trollen klev in i politiken – en historisk genomgång”. https://www.youtube.com/watch?v=OjjggfWPyaA. Läst 20 mars 2019.