Nationella sekretariatet för genusforskning

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Nationella sekretariatet för genusforskning har ett nationellt uppdrag att främja genusforskning inom universitets- och högskolesektorn i Sverige. Sekretariatet är en nationell enhet vid Göteborgs universitet och invigdes den 2 september 1998.

Sekretariatet främjar genus i forskning och lyfter fram kritiska perspektiv på forskningens villkor. Vi utför analysuppdrag och kartläggningar och arrangerar mötesplatser, seminarier och konferenser. Sekretariatet utför såväl längre som kortare uppdrag åt uppdragsgivare och samverkansparter i Norden och i Europa. Vi anordnar även g-konferensen, en nationell genusforskningskonferens, i samarbete med andra universitet.[1]

Nationella sekretariatet för genusforskning förmedlar nyheter om genusforskning och kunskapens villkor på genus.se.

Sedan 2012 har sekretariatet i uppdrag av Nordiska ministerrådet att vara värd för det nordiska samarbetsorganet Nordisk information för kunskap om kön (NIKK).

Därutöver har sekretariatet ett antal större och mindre externt finansierade uppdrag och projekt. Läs mer om sekretariatets verksamhet här.

Föreståndare[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”g-konferenserna | Nationella sekretariatet för genusforskning”. www.genus.se. https://genus.gu.se/english/news/g-conferences. Läst 5 april 2017. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]