The Banner Saga

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Banner Saga
TBS logo transparent.png
Spelet officiella logotyp
Information
År 2013
Utvecklare Stoic
Genre Taktiskt rollspel
Antal spelare En/flera spelare
Format Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Ipad, Playstation 3, Xbox 360
Medieformat Nedladdning
Webbsida http://thebannersaga.com/
Arbetslag
Speldesign Alex Thomas
Musik Austin Wintory
Grafikdesign Arnie Jorgensen
Programmering John Watson
Distribution
Nedladdning Factions
25 februari 2013
Chapter 1
14 januari 2014
Datorspelsportalen

The Banner Saga är ett taktiskt datorrollspel som handlar om vikingar. Det utvecklas av tre indiespelsutvecklare som kallar sig Stoic, som ursprungligen kommer från det kanadensiska datorspelsföretaget Bioware.

Utvecklarna (Stoic) hoppas att släppa spelet i episodiskt innehåll (ifall det första spelet går tillräckligt bra för att göra uppföljare) samt som ett separat multiplayer onlinespel, vid namn Banner Saga Factions (som redan är tillgängligt gratis via Steam).

Utveckling[redigera | redigera wikitext]

Alex Thomas, Arnie Jorgensen och John Watson som tidigare jobbade för det kanadensiska företaget Bioware slutade efter att ha varit med och utvecklat Star Wars: The Old Republic för att själva utveckla ett eget spel.[1]

Spelet kommer främst att släppas till Windows och Macintosh, sedan ska det släppas till Linux, Ipad, Playstation Network och Xbox Live Arcade.[2]

Spelupplägg[redigera | redigera wikitext]

Ett exempel på en strid i spelet; både spelarens figurer och fienderna finns utplacerade.

Spelet är väldigt driven av den historia som berättas, och spelaren får följa med flera olika karaktärer i historien. Spelaren influerar karaktärernas val (i form av dialog alternativ) och formar på så sätt hur detaljer i historien utspelar sig.

Striderna i spelet utspelas på ett rutnät, där spelaren får själv styra sina figurers handlingar. Spelaren och datorn turas om vartannat att göra "drag" (som i schack) med sina karaktärer i den turordning som bestäms av en kö längst ner på skärmen. (Obs finns ett undantag ifall en karaktärs klass ("warleader") special förmåga används för att åsidosätta turordningen i kön).

Utvecklarna siktar mot att skapa ett spel som är riktat mot en äldre publik i stil med TV-serien Game of Thrones och fantasybokserien The Black Company.[3]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia
  1. ^ Curtis, Tom (19 mars 2012). ”When ex-BioWare devs make their own strategy RPG”. Gamasutra. http://www.gamasutra.com/view/news/165823/When_exBioWare_devs_make_their_own_strategy_RPG.php. Läst 2 februari 2013. 
  2. ^ ”The Banner Saga”. Kickstarter. http://www.kickstarter.com/projects/stoic/the-banner-saga. Läst 2 februari 2013. 
  3. ^ Mattas, Jeff (6 mars 2012). ”The Banner Saga 'in the vein of Game of Thrones;' Kickstarter launching soon”. Shack News. http://www.shacknews.com/article/72726/the-banner-saga-in-the-vein-of-game-of-thrones. Läst 2 februari 2013. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]