The Beatles: Rock Band

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
The Beatles: Rock Band
The Beatles Rockband Logo.png
Spelets officiella logotyp.
Information
År2009
UtvecklareHarmonix (PS3/Xbox 360)
Pi Studios (Wii)
UtgivareMTV Games
GenreMusik
Antal spelareUpp till 6 spelare
FormatPlaystation 3, Xbox 360, Wii
MedieformatDVD, Blu-ray Disc, Nintendo optical disc
Bildformat720p
WebbsidaOfficiell webbplats
Spelserie
SpelserieRock Band
Distribution
Internationell9 september 2009
Åldersrekommendation
ESRBT (Teen)
PEGI12
Datorspelsportalen

The Beatles: Rock Band är ett musikspel som släpptes den 9 september 2009. Det är utvecklat av Harmonix och utgivet av MTV Games. Spelet var det tredje som Harmonix släppte i Rock Band-serien. Spelet släpptes till Playstation 3, Xbox 360 och Wii.

Spelupplevelse[redigera | redigera wikitext]

Spelet består av 45 låtar med gruppen The Beatles och är det första som inriktar sig på enbart ett band eftersom spelets samtliga låtar är från samma band. Låtar från albumen Abbey Road, Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band och Rubber Soul släpptes senare som nedladdningsbara torrenter. Instrumenten består av två gitarrer, en bas, en trumma och tre mikrofoner, vilket var för första gången man kunde sjunga tre i körsång. I spelet finns det ett Story-läge ("Berättelse") som motsvarar Career ("Karriär") där man kan vinna foton och videoklipp under bandets karriär. Man ser bandet spela på The Cavern Club, The Ed Sullivan Show, Shea Stadium, Budokan, Abbey Road-studion och på inspelningsstudion Apples tak.

Låtlista[redigera | redigera wikitext]

Till spelet har man designat instrumentkontroller som baseras på Beatlesmedlemmarnas instrument; ett trumset med märket Ludwig (till vänster), en Höfner-bas (till höger), en Rickenbacker 325 samt en Gretsch 6128 Till spelet har man designat instrumentkontroller som baseras på Beatlesmedlemmarnas instrument; ett trumset med märket Ludwig (till vänster), en Höfner-bas (till höger), en Rickenbacker 325 samt en Gretsch 6128
Till spelet har man designat instrumentkontroller som baseras på Beatlesmedlemmarnas instrument; ett trumset med märket Ludwig (till vänster), en Höfner-bas (till höger), en Rickenbacker 325 samt en Gretsch 6128

Detta är en hel lista på alla 45 låtar till The Beatles Rock Band.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”The Beatles™: Rock Band™ Makes Worldwide Debut Tomorrow”. Harmonix. 8 augusti 2009. Arkiverad från originalet den 5 oktober 2012. https://web.archive.org/web/20121005011045/http://www.rockband.com/forums/showthread.php?p=3012110. Läst 21 mars 2012. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]