The Singularity Is Near

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Singularity Is Near: When Humans Transcend Biology
The Singularity is Near.jpg
Författare Ray Kurzweil
Originalspråk Engelska
Ämne Artificiell intelligens
Genre Facklitteratur
Förlag Viking
Utgivningsår 2005
Del i serie
Föregås av The Age of Spiritual Machines
Efterföljs av How to Create a Mind

The Singularity Is Near: When Humans Transcend Biology är en bok om artificiell intelligens och mänsklighetens framtid av uppfinnaren och futurologen Ray Kurzweil från 2005.

Kurzweil beskriver sin "law of accelerating returns" som förutsäger en exponentiell ökning av teknologier som datorer, genetik, nanoteknik, robotik och artificiell intelligens. Han säger att detta kommer att leda till en "teknologisk singularitet" år 2045, en punkt då framstegen är så snabba att de överträffar människans förmåga att förstå dem.

Kurzweil förutspår att de teknologiska framsteg kommer irreversibelt förändra människor när de förstärker sina sinnen och kroppar med genetiska förändringar, nanoteknik och artificiell intelligens. När den teknologiska singulariteten har nåtts, kommer maskinintelligensen att vara oändligt mycket starkare än all mänsklig intelligens tillsammans. Efter det kommer intelligens att stråla utåt från planeten tills den mättar universum.[1]

En uppdaterad version av en av Kurzweils grafer som finns i boken. Den visar Kurzweils version av Moores lag under en period av 120 år. De 7 senaste datapunkterna är alla NVIDIA GPUs.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, The Singularity Is Near, 14 januari 2017.

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”The Singularity Is Near | KurzweilAI”. www.kurzweilai.net. http://www.kurzweilai.net/the-singularity-is-near. Läst 10 december 2015.