Toyota Prius

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Den första Priusmodellen som såldes utanför Japan med modellnummer model NHW11. Årsmodeller 2000-2003.
Den andra Priusmodellen med modellnummer NHW20. Årsmodeller 2003-2009.
Den tredje generationens Prius, modellnummer ZVW30. Årsmodell 2009-2015.
Den fjärde generationens Prius, modellnummer ZVW40. Årsmodell 2015-framåt.

Toyota Prius lanserades 1997 som världens första serietillverkade hybridbil. Prius har en så kallad fullhybrid-drivlina av typen seriell-parallell, utvecklad och tillverkad av Toyota.

Toyota Prius egenskaper[redigera | redigera wikitext]

Toyota Prius har en bensinmotor och två elmotorer, MG1 och MG2, vilka även används som generatorer. Dessa är sammankopplade via ett planetväxelsystem kallat eCVT, detta system har trots sitt namn inget gemensamt med en CVT-transmission och medger att de olika kraftkällorna kan driva bilen steglöst i flera olika kombinationer. Den steglösa patenterade växellådan innehåller enbart 21 delar jämfört med en konventionell automatlåda som innehåller hela 700 delar. Prius bensinmotor använder Atkinson förbränningscykel och vevteknik.

Exempel på delar som saknas i Toyotas HSD-drivlina (Hybrid Synergy Drive) som finns i traditionella bilar är: koppling, generator, startmotor och momentomvandlare.

Den har ett batteri av typ nickel-metallhydrid (NiMH, 201,6 V) som laddas av bensinmotorn, eller genom att elmotor MG2 utnyttjas som generator när man bromsar eller rullar med hjälp av rörelseenergin. Den har också ett traditionellt, dock mindre, 12 V blybatteri som endast används för drift av bilens inbyggda datorer, alltså inte som startbatteri. MG2 används som "startmotor" för bensinmotorn. Om 12 V batteriet blir urladdat kan bilen startas med hjälp av startkablar.

Vid dellast (medelhögt effektbehov) kan bensinmotorns effektöverskott användas för att ladda batteriet samtidigt som den driver bilen. Elmotorn och bensinmotorn kan utnyttjas samtidigt för maximal acceleration. Vid låg fart utnyttjas enbart elmotorn, och vid stillastående är båda motorerna avstängda. Dock kan bensinmotorn köras även vid låg fart eller stillastående om batteriet behöver laddas, eller för uppvärmning vintertid. Vid släppt gaspedal samt inbromsning stängs bensinmotorn av och rörelseenergin återvinns genom att elmotorn bromsar och laddar batteriet. Styrningen av laddning och drift är helautomatisk och sköter sig själv.

Detta arrangemang ger vid varierande belastning en lägre bränsleförbrukning och avgasutsläpp jämfört med en konventionell bil, Störst blir besparingen vid ryckig stads- eller kökörning med många stopp jämfört med konventionella bilar. Vid bilköer/landsvägskörning som flyter med jämn hastighet eller vid motorvägskörning ger hybridsystemet inte lika stor besparing men tack vare stödet från elmotorn tillåts man utan att göra avkall på prestandan att använda en bensinmotor med lägre effekt som även går i den snålare Atkinson förbränningscykeln, därmed går Prius snålare med lägre utsläpp än andra lika stora och effektstarka bensindrivna bilar på marknaden även i detta läge.

Utvecklingen[redigera | redigera wikitext]

Över 3 miljoner Priusar har hittills sålts världen över och Toyota introducerar sin i dag beprövade hybridteknik i allt fler modeller.

Toyota har fem års (eller 10.000 mil) garanti på hybridkomponenterna, en garanti som kan utökas till tio år eller 20.000 mil om man köper en begagnad Prius med Toyota kvalitetsgaranti (TKG) hos auktoriserad återförsäljare.[1]

Andra generationens Prius[redigera | redigera wikitext]

Andra generationens Prius presenterades sent 2003 och kom med en betydligt rymligare och mer praktisk halvkombikaross än tidigare. Fäll/delbart baksäte blev standard vilket inte fanns på första modellen. Försäljningen ökade drastiskt.

Hybridsystemet och hybridbatteri fick en garanti på 8 år/15 000 mil (10 år/24 000 mil i Kalifornien) för att folk skulle börja förstå att drivlinan och även batteriet var byggt för att normalt hålla bilens livslängd på åtminstone 15 år.

Facelift år 2006 med en rad mindre förbättringar, MP3 stereo standard och bland annat backkamera och park-assist (automatisk fickparkering) som tillval.

Denna generation slog igenom som taxi även i Sverige och det finns många Prius taxibilar i Sverige som rullat över 40 000 mil och några uppåt 70 000 mil utan några problem med hybrid-drivlinan. Taxi 020 har i ett uttalande sagt att totalkostnaderna för deras Priusar ligger i snitt ca 70 000 kr lägre per år och bil jämfört med Sveriges vanligaste taxibil, Volvo V70 med dieselmotor.

Tredje generationens Prius[redigera | redigera wikitext]

På Detroitmässan i januari 2009 presenterade Toyota den tredje generationens Prius med större bensinmotor (1,8 l), större elmotorer samt större innerutrymmen.[2] Trots detta var bränsleekonomin nu ännu bättre än tidigare modeller med det lägsta utsläppet i klassen på 89 gram CO2 och bränsledeklaration på 3,9 liter/100 km blandad körning. Motorn har en elektrisk vattenpump, utan drivremmar, något som också ytterligare förbättrar bränsleekonomin. Till delar av inredningen och navkapslarna har används en växtbaserad, koldioxidneutral, bioplast. Motorhuv och baklucka är tillverkad av aluminium. Bilen har nu rymligare innerutrymmen och större liter-volym i bagageutrymmet än exempelvis kombin Volvo V50. Den nya designen är mer aerodynamisk, med en luftmotståndskoefficient på 0,25.

Modellen uppvisade bättre körkänsla och väghållning än tidigare Prius-generationer. Drivlinan har tre valbara körlägen: EV (endast eldrift), Eco mode (ekonomikörning) och Power mode (maximal prestanda). Som standardutrustning ingår bl.a. nyckelfri start, HUD Head Up Display (vindrutedisplay), 7 krockkuddar, antisladd, antispinn, HAC (Hill-start Assist Control), aktiva nackskydd, bältespåminnare, bältessträckare, ABS-bromsar med bromsassistans och blinkande bromsljus. Resultat i Euro NCAP krocktest 2009: 5 stjärnor.

Det finns även avancerad teknik som tillval: solcells-tak (som driver ventilationen vid parkering), adaptiv farthållare och antikrock-system, parkeringsassistans och navigationssystem, 7 tums pekskärm, nyckelfritt låssystem och Bluetooth.

Modellen fick en mild facelift år 2012 med nytt utseende på frontspoiler, baklyktor, takantenn och mittkonsol.

Fjärde generationens Prius[redigera | redigera wikitext]

Den nya fullhybriddrivlinan innebär lägre bränsleförbrukning och samtidigt en förbättrad körupplevelse. Accelerationen är både mjukare och mer responsiv, i högre hastigheter är bilen tystare med en mer ”linjär” känsla som är bättre anpassad till motorns varvtal. Förbränningsmotorn (1,8 l) har nu över 40 procent termisk verk­ningsgrad, vilket är högre än någon annan bensinmotor på marknaden. Överlag är hybridkomponenterna, inklusive elmotorn, nu ännu lättare och mer kompakta, vilket både ger bättre utrymmen och också sänkt tyngdpunkt. Det nya och kompaktare nickelmetallhydridbatteriet ger dessutom betydligt bättre laddningsprestanda.[3]

Den fjärde generationen Prius är den första modellen som bygger på Toyota New Global Architecture-plattformen, TNGA. Den har gjort det möjligt att skapa en bil med lägre tyngdpunkt och därmed ännu bättre väghållning. Plattformen har också gett formgivarna friare händer att designa en bil med en mer framträdande design, lägre linjeföring och en mer kraftfull profil. En ny och lättare bakhjulsupphängning bidrar också till den mycket goda väghållningen.[3] Den har nu en luftmotståndskoefficient på 0,24 och officiell bränsledeklaration på 3,0 liter/100 km, CO2 70 g/km (med 15" hjul) och 3,3 liter/100 km, CO2 76 g/km (med 17" hjul) för blandad körning.[4]

Nyheter i standardutrustningen är bland annat: aktivt krockskyddssystem med fotgängardetektion (en kamera och laser används för att upptäcka bilar och fotgängare på vägen framför bilen och bromsar automatiskt vid behov.) Aktiv farthållare. Körfilsvarning med körfilsassistans. Vägskyltsigenkänning. Dubbla 4,2 tums multiinformationsdisplayer i färg, multimediasystem med 7 tums pekskärm i färg, skymningsrelä, strålkastare Bi-LED (hel- och halvljus), strålkastare med "Follow-me-home"-funktion (30 sekunders fördröjning innan strålkastarna släcks), strålkastare med LED ljusledare och automatisk nivåjustering, varselljus LED, backkamera, antenn ("hajfena"), varningssystem för lågt däcktryck (TPMS), tvåzons intelligent klimatanläggning.[4]

Bilen introducerades 2015 på bilsalongen i Frankfurt.

Kombi[redigera | redigera wikitext]

Toyota Prius+

Prius+[redigera | redigera wikitext]

Sommaren 2012 började en stor kombiversion av Prius säljas i Sverige: Prius+. Den har plats för 5+2 personer i tre sätesrader. Bränsleförbrukningen är 4,3 liter/100 km och CO2-utsläppet är 96 g/km. Prius+ är Toyotas första icke-laddhybrid med litiumjon-batterier. Versionen är känd som Prius+ i europa, Prius α i Japan och Prius v i Amerika.

Laddhybrid[redigera | redigera wikitext]

Prius Plug-in Hybrid[redigera | redigera wikitext]

Toyota Prius Plug-in hybrid

En laddhybridsvariant av tredje generationens Prius – Prius Plug-in Hybrid[5] – tillverkas nu storskaligt sedan årsskiftet 2011/2012 och säljs i Sverige sedan sommaren 2012. Den går upp till 25 km på enbart elmotorn i farter upp till 80 km/h. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 2,1 liter/100 km och CO2-utsläppet 49 g/km.

DN-motor har testat en Prius Plug-in som långtestbil med en verklig förbrukning på 0,2 liter/milen i snitt under närmare 2000 mils körning.

Serietillverkningen har föregåtts av ett tvåårigt storskaligt test, där 600 Prius laddhybridbilar kördes i trafik i Europa, Japan, Nordamerika och Australien. Två av dem finns i Sverige.

I Kalifornien i USA har existerande Priusmodeller byggts om till så kallade laddhybrider, med hjälp av finansiering från bland annat Google. Tekniken finns även i Europa. I princip lyfter man in ett acc-paket och en batteriladdare och så kan man för närvarande köra upp till cirka fem mil på en laddning. Tekniken fungerar utmärkt med litium-jonbatterier. I Karlskrona finns det också ett företag som byggt om en Prius.

Andra generationen - Prius Prime[redigera | redigera wikitext]

Toyota kommer att lansera nästa generation Prius Plug-in under 2016. Modellen premiärvisades på New York Auto Show i mars 2016 och har fått namnet Prius Prime. Designen särskiljer sig en del från den vanliga Prius med bland annat nytt front- och bakparti. I grillen finns det luckor som stängs automatiskt för att sänka luftmotståndet. Den har Toyotas första kolfiber-tillverkade baklucka, som sparar vikt, samt en dubbelvågig bakruta, som håller ner luftmotståndet. Den har också en stor (11,6 tum), stående, multimediaskärm, men har bara två sittplatser bak.[6] Prius Prime ska klara att köra 35 km på enbart elmotorn i hastigheter upp till 135 km/h. Bränsleförbrukning väntas vara omkring 2 liter/100 km för blandad körning.[7]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Toyotas bilgarantier - Bekymmersfritt - Toyota Sverige” (på sv-SE). Toyota Sverige. https://www.toyota.se/service-och-tillbehor/garantier.json. Läst 17 juni 2016. 
  2. ^ Björn Bergman: "Nya Toyota Prius: starkare, snålare, rymligare", automotorsport.se
  3. ^ [a b] ”Fjärde generationen Toyota Prius – alla detaljer”. http://www.mynewsdesk.com/se/toyota/pressreleases/fjaerde-generationen-toyota-prius-alla-detaljer-1217674. Läst 29 juni 2016. 
  4. ^ [a b] ”Toyota Prius | Toyota Sverige” (på sv-SE). Toyota Sverige. https://www.toyota.se/nya-bilar/nya-prius/index.json. Läst 20 juni 2016. 
  5. ^ https://www.mintoyota.se/artiklar/miljoledarskap/laddhybrid/
  6. ^ ”2016 New York Auto Show - Toyota Prius Prime Reveal - Bill Fay | Toyota”. toyotanews.pressroom.toyota.com. http://toyotanews.pressroom.toyota.com/releases/2016-new-york-auto-show-reveal-bill-fay.htm. Läst 20 juni 2016. 
  7. ^ Söderholm, Recharge | Erik. ”Nu finns Toyota Prius som laddhybrid med nytt namn”. Recharge. http://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20160323/toyota-prius-prime-ar-den-nya-laddhybriden. Läst 20 juni 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]