Trolljägarna

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Trolljägarna var ett program som sändes i TV3 mellan 2014 och 2015 med Robert Aschberg som programledare. I varje avsnitt delar tre personer med sig av hatet de har fått på nätet, och sedan ger sig Robert Aschberg ut för att få tag i dessa anonyma nättroll. När han har hittat dem får de öga mot öga med Aschberg förklara varför de beter sig som de gör på nätet. I programmet får man möta kända och okända ansikten som inte bara ger en bild av nätets mörka baksida, utan som även får upprättelse med hjälp av Robert Aschberg. I många av fallen som programmet tar upp så får även personerna som har blivit utsatta för hat på nätet hjälp av Juridikinstitutet för att kräva skadestånd för vad de tvingats gå igenom.[1] Kritik har riktats till programmet då de personer som blivit utpekade som näthatare själva blev trakasserade efter att programmet sänts.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Trolljägarna | Viafree” (på sv). Viafree. https://www.viafree.se/program/samhalle/trolljagarna/sasong-1. Läst 28 december 2017. 
  2. ^ Näthataren själv hatad efter "Trolljägarna"” (på sv). Expressen. https://www.expressen.se/nyheter/nathataren-sjalv-hatad-efter-trolljagarna/. Läst 28 december 2017.