Frida Boisen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Frida Boisen
Född Frida Maria Boisen
25 september 1974 (43 år)
Härnösand
Nationalitet Sverige Svensk
Yrke/uppdrag Journalist, chefredaktör, författare, föreläsare, digitalchef
Webbplats
[1]

Frida Maria Boisen, född 25 september 1974 i Säbrå församling i Härnösands kommun,[1] är en svensk journalist och författare.

Frida Boisen är Vice President Head of Digital på Bonnier Magazines & Brands, sitter i företagets ledningsgrupp och är ansvarig utgivare för webbplatser som amelia.se, mama.nu, veckorevyn.com, alltommat.se, skonahem.com, damernasvarld.se, styleby.nu, hembakat.se och lantliv.com.

Hon medverkar som krönikör och veckokolumnist på Expressen, där hon tidigare också var chefredaktör på kvällstidningen Göteborgs-Tidningen[2] samt satt i tidningsledningen och redaktionsledningen på kvällstidningen Expressen. Hon har tidigare också varit verksam som sociala medier-strateg vid Dagens industri.

Hösten 2015 utkom hon med boken Digital succé - så lyckas du med sociala medier på Bokförlaget Forum. Frida Boisen tog 2014 emot priset Best use of Social Media på INMA Awards. Hon är anlitad som talare om sociala medier, varumärkesbyggande och digitalisering. Hon har tidigare bloggat för International Newsmedia Association och bloggar idag på amelia.se.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Frida Boisen gick från journalisthögskolan vid Göteborgs universitet till Göteborgs-Postens redaktion där hon under 1997-2001 verkade som nyhetsreporter vid inrikesredaktionen samt reporter för nöjesbilagan Aveny. Boisen skrev boken 01.15[3] om nattlivet i Stockholm och Göteborg.

Från 2001 fortsatte hon som debattör och krönikör i Nyhetsmorgon SöndagTV4, i panelen i SVT:s Gomorron Sverige, i TV3:s Tillsammans, i diverse SVT-format och i MTV:s morgonprogram. Hon var också krönikör och reporter på Expressen, moderedaktör på Stockholm City och krönikör på nätmagasinet SalongK.se. Hon medverkade också återkommande i Radio Stockholm och i diverse program i P4 Göteborg.

År 2006 tillträdde hon som chefredaktör och ansvarig utgivare för modemagasinet Plaza Kvinna på Plaza Publishing.

År 2009 kom Boisen som chefredaktör och ansvarig utgivare till Bonnier Tidskrifter och blev chefredaktör för hälso- och livsstilsmagasinet ToppHälsa. 2010 grundade hon motionsloppet ToppLoppet i Stockholm som tidningen är huvudarrangör för. Från 2011 verkade hon också som chefredaktör för resemagasinet Allt om Resor.

År 2012 kom hon till Göteborgs-Tidningen/Expressen som chefredaktör för GT. Under sin tid som chefredaktör på GT drev Frida Boisen bland en kampanj för en folkomröstning för trängselskatten i Göteborg. Under tiden på GT var Frida Boisen också en av grundarna för cykelloppet Göteborgsgirot.

Boisen har också skrivit boken "Digital succé - Så lyckas du med sociala medier"[4] på Bokförlaget Forum.

Frida Boisen är gift med journalisten Lars Johansson.

Utmärkelser i urval[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sveriges befolkning 1990: Boisen, Frida Maria
  2. ^ http://gt.expressen.se/nyheter/1.2700631/frida-boisen-blir-ny-chefredaktor-for-gt
  3. ^ http://www.hanssonlundvall.se/body_01_15.html
  4. ^ Boisen, Frida. ”Digital succé - Forum”. www.forum.se. http://www.forum.se/bocker/samhalle-politik-och-debatt/d/digital-succe. Läst 11 juni 2016. 
  5. ^ ”Lista: De är Sveriges bästa digitala ledare - Resumé”. www.resume.se. http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/06/03/lista-de-ar-sveriges-basta-digitala-ledare/. Läst 11 juni 2016. 
  6. ^ GT vinner INMA awards