Hoppa till innehållet

Tvillingarna Kramp

Från Wikipedia
Tvillingarna Kramp
OriginaltitelThe Cramp Twins
GenreTecknad
Komedi
Skapad avBrian Wood
RegissörFrank Gresham
Becky Bristow
Tamara Varga
ManusBrian Wood
Andrew Brenner
Sean Veder
Peter Cocks
Ian Carney
MedverkandeTom Kenny
Kath Soucie
Terry Klassen
Jayne Paterson
Tabitha St. Germain
Nicole Oliver
Ian James Corlett
Colin Murdock
Cathy Weseluck
Lee Tockar
Ellen Kennedy
Iris Quinn
Jay Brazeau
MusikHélèn Muddiman
Antal avsnitt52 (som hela)
104 (som separerade)
Längd (per avsnitt)20 minuter
(2–10 minuter separerade)
Antal säsonger4
LandStorbritannien Storbritannien
USA USA
Kanada Kanada
Tyskland Tyskland
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagSunbow Entertainment (Säsong 1–2)
Telemagination[1]
(Säsong 3–4)
RG Prince Films[2]
Exekutiv producentPeter Völkle
Ken Olshansky (Säsong 1–2)
Carole Weitzman (Säsong 1–2)
David Ferguson (Säsong 3–4)
Marion Edwards (Säsong 3–4)
Finn Arnesen och Daniel Lennard (För Cartoon Network Europe)
ProducentJodey Caminski-Cashman (Säsong 1–2)
Denise Green (Säsong 3–4)
RedaktörMichael Geisler (Säsong 1–2)
Jim Andrews (Säsong 3–4)
Darren Jones (Säsong 3–4)
DistributörTV-Loonland AG
Sändning
OriginalkanalCartoon Network (Storbritannien)
FoxBox/4Kids TV och Cartoon Network (USA)
Originalvisning3 september 2001[3]2 september 2006
StatusAvslutad
IMDb

Tvillingarna Kramp (originaltitel The Cramp Twins) skapad av Brian Wood, är en brittisk-amerikansk-kanadensisk-tysk animerad TV-serie som började sändas 2001. Serien innehåller 104 avsnitt indelade i 4 säsonger. Den handlar om två tvillingbröder som sällan kommer överens med varandra och därför ständigt bråkar.

De bor i den fiktiva staden kallad "Såpastan" (Soap City). Deras föräldrar har också olika intressen, mamman städar och har det snyggt medan pappan är mest intresserad av cowboys och vilda västern.

Lucien Kramp

[redigera | redigera wikitext]

Lucien Kramp (Lucien Cramp) är en mycket smart och intelligent pojke som gillar naturen och ta reda på saker och ting. Han blir alltid mobbad av sin tvillingbror Wayne. Lucien har två vänner Tony och Marie. Han har också maskar i en bärbar monter gömd under sängen som han tar fram när han är ensam i sitt rum.

Wayne Kramp (Wayne Cramp) är yngst av sin bror Lucien. Han gillar att samla på skrot, och han gillar racerbilar och annat häftigt. Han tycker om att mobba sin bror och kallar honom för "Tösbyxa" ibland "Stinkkäft". Han har inget intresse för naturen alls och han kommer ofta på idéer för att förstöra för Lucien och hans kompis Tony. Han hänger ofta på stadens soptipp där han rotar igenom saker och ting samt umgås med sin enda kompis han har där som kallas för "Lort-Johan".

Dorothy Kramp

[redigera | redigera wikitext]

Dorothy Kramp är tvillingarnas mor. Hon gillar att städa mycket och ha det fint och snyggt hemma, hon har i källaren ett hemligt "Tvättlaboratorium" där hon experimenterar med olika sorters tvättkemikalier. Hon gillar inte när tvillingarna drar hem massa saker som kommer utifrån som djur eller skrot.

Harald Kramp

[redigera | redigera wikitext]

Harald Kramp (Horace Neville Cramp) är tvillingarnas far. Han är mycket intresserad av vilda västern och han går ibland på stadens bar där en sångerska som brukar uppträda sjunger countrysånger som han beundrar väldigt mycket. Han jobbar på "Hanssons Såpa".

Tony Persson

[redigera | redigera wikitext]

Tony Persson (Tony Parsons) är en pojke som är en av Luciens enda vänner. Han är kortväxt och är precis som Lucien mycket klok och intelligent och kan mycket om naturen. Han och Lucien umgås mycket med varandra och hänger ofta ute i träsket där de utforskar och upplever träskets natur. Hans familj är ett folk som härstammar från träskfolket.

Wendy Winkel

[redigera | redigera wikitext]

Wendy Winkel (Wendy Winkle) är en flicka som har föräldrar som är rikast i staden. Hon är ganska bortskämd och gillar hästar och är väldigt kär i Wayne. Hon försöker göra sitt bästa för att förföra Wayne, men han hatar henne väldigt mycket.

Marie Phelps

[redigera | redigera wikitext]

Marie Phelps är en flicka som är en av Luciens enda vänner som Tony också är. Hon är ett fosterbarn till en familj som har underliga seder, vilket hon avskyr.

Lort-Johan (Dirty Joe Muldoon) är ägare av stadens soptipp och är Waynes enda vän. Wayne hänger ofta på hans soptipp och rotar igenom saker där som han ibland tar med sig hem. Lort-Johan syns dock inte i bild förutom hans hand och en del av hans kläder.

Herr Winkel (Walter Winkle) är far till Wendy Winkel. Han äger fabriken "Hanssons Såpa" och är rikast i staden. Han antyds vara bror till Tonys far Seth Persson.

Svenska röster

[redigera | redigera wikitext]