Twins

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Twins
(Twins)
Genre Komedi
Regissör Ivan Reitman
Producent George Linder
Tim Zinnemann
Manus William Davies
William Osborne
Timothy Harris
Herschel Weingrod
Skådespelare Arnold Schwarzenegger
Danny DeVito
Kelly Preston
Chloe Webb
Originalmusik Georges Delerue
Randy Edelman
Produktionsbolag Universal Pictures
Premiär 1988
Speltid 105 minuter
Land USA
Språk Engelska
Intäkter 216 600 000 $
IMDb SFDb

Twins är en amerikansk komedi från 1988 i regi av Ivan Reitman med Arnold Schwarzenegger och Danny DeVito i huvudrollerna. Filmen hade Sverigepremiär den 23 mars 1989.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Julius och Vincent Benedict är tvåäggstvillingar, men har inte en aning om att den andre finns. De båda är ett resultat från ett hemligt experiment som utförts på ett genetiskt laboratorium för att få fram det perfekta barnet, med hjälp av sperma som donerats av sex olika män. Modern, Mary Ann, fick veta att barnen dog redan vid födseln, medan Julius och Vincent informerades när de var gamla nog att deras mor dog i barnsängen.

Vincent blev placerad på ett barnhem i Los Angeles som drevs av nunnor, medan Julius togs till en ö långt ute i Stilla havet och togs där omhand av forskaren Werner, som deltog i experimentet. När Julius fyller 35 år får han reda på att han har en tvillingbror och sätter fart mot Los Angeles för att söka upp Vincent. Väl där finner han Vincent, en riktig slarver som jagas av maffian, men som har svårt att tro att Julius skulle vara hans tvillingbror.

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]