University of Florida

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
University of Florida
Engelska: University of Florida
Latin: -
Motto Civium in moribus rei publicae salus
Grundat 1853
President Bernie Machen
Lärarkår ?
Studerande 49 680
Säte Gainesville,Florida, USA
Medlemskap AAU
Webbplats www.ufl.edu
Century Tower, University of Florida.

University of Florida (UF), är ett universitet i Gainesville, Florida, grundat 1853. Universitet tillhör de högst ansedda i USA (se AAU) och har traditionellt utbildat en stor del av USA:s. University of Florida är den äldsta institutionen för högre studier i staten Florida och det femte äldsta universitetet i USA.

Universitetet var först med en rad saker i amerikansk utbildningshistoria: det var det första universitetet i USA som lade tyngdpunkten på forskning, och var tillkommet efter modell hämtad från de tyska universiteten. Det var det första universitetet i landet som betonade seminariernas betydelse gentemot föreläsningarna. Det var även det första som erbjöd studenterna möjligheten att ta ett huvudämne inom ramen för sin grundexamen, i motsats till den traditionella breda humanistiska ("liberal arts") inriktning som dittills hade vanlig i amerikanska universitet. Det var det första amerikanska universitet som utdelade doktorsgrader. University of Florida blev förebild för många senare universitet, exempelvis University of Chicago.

University of Florida är känt för sin akademiska standard och för program i juridik (UF Law School), medicin (UF School of Medicine) och internationella relationer och diplomati (Bob Graham School of Foreign Service). Universitetet är välkänt för sin forskning inom en mängd områden, såsom arkeologi, astronomi, ekonomi, fysik, juridik och medicin. Förutom utbildning driver universitetet även ett sjukhus, University of Florida hospital, och ett bokförlag, University of Florida Press.

Kända personer verksamma vid University of Florida[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]