Hoppa till innehållet

Användare:Aeolian

Från Wikipedia
sv-4 Den här användaren talar svenska på samma nivå som en infödd.
it-4 Questo utente ha una conoscenza da madrelingua dell'italiano.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.


 




 



 


Hej

Jag har i grunden en till 99% fullgjord biologutbildning. Jag gjorde aldrig den sista tentan i mikrobiologi då jag istället tog en lärarexamen på GU. Jag har dessutom läst ett år på dåvarande Centrum för Tvärvetenskap (GU) samt grundkurs på GU i italienska och franska.

Jag undervisar NO, teknik och matte i grundskolan samtidigt som jag bedriver IT-verksamhet, mest SEO, via min firma.

Mina intressen är Italien, italiensk matlagning och kultur, dykning och religion. Givetvis spenderar jag en hel del tid med att skapa eget material på nätet, för mina elever, kompisar och likasinnade.

Vad gäller aktivitet i Wikipedia så är nog min största insats tidsmässigt den att starta en sida om Luigi de Magistris, en italiensk domare som blev känd för några år sedan för sitt arbete med att försöka nysta upp korruption och svindel med EU-medel i Kalabrien. Sidans existens och encyklopediska värde ifrågasattes och prövades till och med genom omröstning. Se http://it.wikipedia.org/wiki/Luigi_de_Magistris och http://it.wikipedia.org/wiki/Utente:Aeolian

Åt svenska sidor ägnar jag mig när det är sidor som mina elever har eller kan ha användning av. Då försöker jag att anpassa delar av texterna till en yngre läsarkrets.Jag tycker att flertalet vetenskapliga sidor inte ger språkligt utrymme för ungdomar med sitt höga Lix-värde. http://sv.wikipedia.org/wiki/LIX. Wikipedia skall vara en encyklopedi men skall kunna läsas även av skolungdomar. Jag anser att Wiki-författare skall om möjligt tänka på att hålla sina texter med så låg LIX som möjligt. Man bör även fråga sig vem som har interesse/glädje av att läsa texterna. Skriver man t ex om "njurar" då är det av interesse att inte enbart skriva för Universitetstuderande. Kanske även en grundskoleelev borde kunna få ut något av en sida om njurar. Annat är det om man t ex vill skriva om "isomeras", då blir läskretsen snävare och man kan acceptera ett mer akademiskt förhållningssätt till texten. Grundskoleelever behöver inte kunna något om "isomeras" heller.

{{Avblockering}} Elever har med skoldatorer i Göteborg saboterat sidor på Wikipedia. Därför har tydligen samtliga datorer i Göteborgs skolor blockerats. Det vore bra om man som inloggad ändå kan redigera från skoldatorer.