Vägen till Avonlea

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Vägen till Avonlea
Genre Drama
Skapad av Kevin Sullivan
Medverkande Sarah Polley
Gema Zamprogna
Zachary Bennett
Jackie Burroughs
Mag Ruffman
Antal avsnitt 91
Längd (per avsnitt) cirka 60 min
Antal säsonger 7
Land Kanada
Språk Engelska
Sändning
Originalkanal CBC & Disney Channel
Originalvisning 1990-1996
Officiell webbplats
IMDb

Vägen till Avonlea (Road to Avonlea) är en kanadensisk TV-serie som ursprungligen sändes åren 1990-1996, var en samproduktion mellan Walt Disney Television och kanadensiska Sullivan Entertainment Inc.. Serien hade ett nyskrivet manus som byggde vidare på personer och material i den kanadensiska författaren Lucy Maud Montgomerys böcker om livet på Prince Edward Island i början av 1900-talet.

Om serien[redigera | redigera wikitext]

Serien är löst baserad på ett antal av L.M. Montgomerys böcker, främst The Story Girl och The Golden Road, som båda berättar om karaktärerna Sara Stanley samt Felicity, Cicely och Felix King. Dessa karaktärers liv utspelade sig dock inte i Avonlea i böckerna, utan annorstädes på Prince Edward Island. Ett antal avsnitt och handlingar hämtades från berättelser som finns med i böckerna Grönkullagrannar: berättelser från Avonlea och Further Chronicles of Avonlea.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Sara en 11-årig flicka från Montréal som av sin far blir placerad hos släktingar i byn Avonlea då han hamnar i bekymmer. Sara som är van med allt som en förnäm tillvaro i storstaden kan erbjuda får en del att anpassa sig till när hon hamnar ute på landet bland något enklare människor. Hon bor hos sina ogifta mostrar Hetty och Olivia i 'Rose cottage' och med sin livliga fantasi lyckas hon alltid hitta på något äventyr – ofta tillsammans med kusinerna Felix eller Felicity.

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]