V (TV-serie, 2009)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
V
V 2009 Intertitle.png
GenreSciFi
Skapad avKenneth Johnson
Scott Peters
MedverkandeElizabeth Mitchell
Morena Baccarin
Joel Gretsch
Logan Huffman
Lourdes Benedicto
Laura Vandervoort
Charles Mesure
Antal avsnitt22
Längd (per avsnitt)42 minuter
Antal säsonger2
LandUSA USA
Språkengelska
Produktion
ProduktionsbolagThe Scott Peters Company
HDFilms
Warner Bros. Television
Exekutiv producentScott Rosenbaum
Scott Peters
Jace Hall
Yves Simoneau
Steve Pearlman
InspelningsplatsVancouver, British Columbia
Sändning
OriginalkanalABC
Originalvisning3 november 2009-15 mars 2011
Statusavslutad
Kronologi
Relaterade programV (TV-serie 1984)
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

V är en amerikansk TV-serie från 2009 om en invasion av jorden av utomjordingar kallade visitors (engelska: 'besökare') och motståndsrörelsen som kämpar emot dem. I maj 2011, efter två säsonger, meddelades att ingen tredje säsong skulle spelas in.[1]

TV-serien är en nyproduktion baserad på den äldre TV-serien från 1984. Handlingen har samma tema som originalet men mycket skiljer sig också.

Handlingen[redigera | redigera wikitext]

Utomjordingar kommer i avancerade farkoster och landar på jorden. Utåt ser de ut precis som "vanliga" människor. De är trevliga och vänliga och hävdar att de kommer i fred och vänskap. Några personer i femtekolonnen lyckades ta reda på deras verkliga planer, att ta över jorden. Det visar sig att utomjordingarna inte alls är människor, utan ödleliknande varelser med klonad människohud som de döljer deras reptilskinn och att de har funnits på jorden långt innan rymdskeppen anlände.

Under flera år har de nästlat sig in bland vanliga människor och det är mycket svårt att avgöra vilka som är rymdvarelser. En del rymdvarelser har också infiltrerat motståndsrörelsen och blivit terrorister för att försöka skapa onödiga krig. Viss terrorism och vissa krig påstås vara skapade av ödlorna. Men det finns också ödlor som deserterat från sina uppdrag och istället försöker leva som människor på riktigt. Några ödlor har till och med blivit förälskade i människor.

Skådespelare (urval)[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, V (2009 TV series), 11 januari 2017.

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Simon Brew (16 maj 2011). ”V cancelled after two seasons” (på engelska). Den of Geek. http://www.denofgeek.com/tv/20821/v-cancelled-after-two-seasons. Läst 12 januari 2017.