Vaken med P3 och P4

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Vaken med P3 och P4
(9 januari 2006-)
GenreNatt
Underhållning
LängdCirka 6 timmar
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Produktion
ProduktionsbolagSR
Sändning
KanalSR P3
SR P4

Vaken med P3 och P4 är ett underhållningsprogram i Sveriges Radios rikskanaler P3 och P4 som sänds alla nätter 00:03–06:00.[1] Programmet direktsänds från Radiohuset i Stockholm.

Programinnehåll[redigera | redigera wikitext]

I Vaken förekommer musik, telefonsamtal, diskussionsämnen, nyheter, trafik, väder och tävlingar. På lördagar och söndagar ägnas en stor del av programmet åt att spela lyssnarnas önskemusik.

Intervjuer och gäster[redigera | redigera wikitext]

Programmet innehåller diverse intervjuer och inbjudna nattgäster.

Loggen[redigera | redigera wikitext]

I "Loggen" får lyssnarna skriftligt besvara tre personliga frågor. I sista svaret anges en låt. Varje natt väljer redaktionen ut någon av lyssnarloggarna och spelar upp låten i den.

Tävlingar[redigera | redigera wikitext]

Ett inslag i programmet som följt med sedan föregångaren Nattliv är "Nattjakten", där lyssnaren ska koppla samman tre olika låtar till ett lösenord.

En annan programpunkt, som också funnits med länge, är tävlingen "Steg för steg" som går på morgnarna vid kl 05:15.

I "Huvudpersonen" får lyssnarna ringa in och gissa vad nattens huvudperson (en lyssnare) har för yrke eller hobby genom att ställa frågor direkt till huvudpersonen. Huvudpersonen får bara svara ja eller nej på lyssnarnas frågor eller gissningar.

"Sverigetävlingen Sverige" är ytterligare en tävling.

Programledare och redaktion[redigera | redigera wikitext]

Aktuella programledare[redigera | redigera wikitext]

Sedan 2004 görs "Steg för steg" av Mats Leander. Från och med 2008 till sommaren 2010 gjordes tävlingen varannan vecka av Qina Hermansson. Redaktörer och producenter för Vaken med P3 & P4 är Anne Björkbom och Anna Alexandersson.

Tidigare programledare[redigera | redigera wikitext]

Historia[redigera | redigera wikitext]

Det första programmet av Vaken med P3 och P4 sändes den 9 januari 2006.[2] Tidigare har program som Nattliv, Tidig morgon, Nybryggt, Väderbiten, Tuppen och Nattradion med bland annat "Stjärnornas musik", "Nattcountryn" och "Svenska timmen" sänts på nätterna i Sveriges Radio.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ "Vaken med P3 & P4". Sverigesradio.se. Läst 16 januari 2013.
  2. ^ ”Svensk mediedatabas”. http://smdb.kb.se/catalog/search?q=%22Vaken+med%22+typ%3Aradio&sort=OLDEST. Läst 16 april 2011. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]