Waldemarsviks IF

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Valdemarsviks IF)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Waldemarsviks IF

Waldemarsviks Idrottsförening
HemortValdemarsvik
Grundad1919
HemmaarenaGrännäs Idrottsplats
OrdförandeGöran Trysberg
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Hemmaställ
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Bortaställ

Waldemarsviks IF, Waldemarsviks Idrottsförening, är en idrottsförening grundad 1919.

Fotboll[redigera | redigera wikitext]

Klubben är moderklubb åt Nils Liedholm.

Fotbollssektionens ledarprofil är främst Sven Åke "Carla" Carlström, men Göran Trysberg är ordförande i Valdemarsviks IF. Fotbollen bedrivs på Grännäs idrottsplats. Grännäs idrottsplats är ett stort område och publikkapaciteten på A- respektive B-planen är ungefär densamma. År 2005 startades Nils Liedholm Cup, en cup med cirka 40 lag från hela Sverige, men även internationella lag har förekommit. Bland annat har flera lag från Italien och Lettland gästat cupen. Waldemarsviks IF förfogar över 5 planer: tre 11-mansplaner, en 7-mansplan och en 5-mans plan. Fotbollens A-lag spelar i Div 4 Östra, Östergötland.

Ishockey[redigera | redigera wikitext]

Sedan år 2000 har WIF:s hockeylag spelat i Sparbankshallen. Hockeyns ledarprofil är Mikael "Micke" Larsson som är ansvarig för hockeysektionen. Det planeras en stor tillbyggnad på hallen, där skall bland annat nya omklädningsrum och en cafeteria byggas. Ishallens publikkapacitet bör ligga runt 500, mestadels ståplatser. Kommunen har för närvarande lagt utbyggnaden på is tills vidare. Hockeyns A-lag spelar i Div 4, Östergötland med omnejd.

Utanför Sparbankshallen

Det har gått bra för WIF hockey sedan hallen byggdes och fler träningar och utvecklingsmöjligheter föddes. Framförallt har ungdomshockeyn avancerat, A-laget genomförde dock en mindre lyckad säsong år 2006–2007 då man inte lyckades vinna en enda match.

Lokalt kända spelare som Alexander Larsson-Whalman (målvakt) och Simon Kasselstrand (forward) har blivit uttagna till Östergötlands Tv-pucklag 2006. Ett minnespris vid namn "AK:s minnespris" utdelas årligen inom hockeysektionen till en spelare som uppfyllt kraven inom områden som bland annat ledarskap, kamrat och uppoffring för laget och hockeyn. A.K var en spelare från Västervik som spelade för Valdemarsviks A-lag, och som avled hemma efter en match.

Prismottagare är bland andra:

  • Rikard Åslund, 2004
  • Pontus Söderström, 2006
    Inuti Sparbankshallen
    Spelarbås med vaktmästare/domarebås utanför Sparbankshallen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]