Wesley Crusher

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Wesley Crusher
Star Trek-rollfigur
Första framträdande "Encounter at Farpoint"
Senaste framträdande Som huvudkaraktär:
"Final Mission"
Som gästroll:
"Journey's End"
Skådespelare Wil Wheaton
Anknytning
Lojalitet Stjärnflottan
Grad Fänrik
Befattning ingen
Information
Art Människa
Kön Man
Hemvärld Jorden
Född 2349
Död okänd
Familj Föräldrar:
Jack Crusher
Beverly Crusher

Wesley Crusher, är en fiktiv karaktär i Star Treks universum och porträtteras av Wil Wheaton i TV-serien Star Trek: The Next Generation.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Son till stjärnflotteofficerarna Jack och Beverly Crusher föddes Wesley år 2349 (samma år som Harry Kim). Wesley kom ombord på USS Enterprise (NCC-1701-D) tillsammans med sin mor i samband med att Jean-Luc Picard blev kommendörkapten över skeppet i avsnittet Encounter at Farpoint. Resenären sade tidigt (avsnittet Where No One Has Gone Before) att Wesley hade en mycket speciell talang och uppmanade Picard att i sin tur stödja Wesley i sin utveckling. Detta var en bidragande orsak till Picards insikt över Wesleys fallenhet för matematiska koncept, vetenskap och teknologi. Dessa egenskaper gjorde att Picard befordrade honom till biträdande fänrik, vilket gav Wesley tillträde till kommendörsbryggan.

Vid 15 års ålder tog Wesley för första gången intagningsprovet till stjärnflotteakademin i avsnittet Coming of Age, men då han inte fick den högsta poängen återvände han till Enterprise. När han väl blev intagen på stjärnflotteakademin missade han antagningen på grund av att han valde att rädda William Riker, Deanna Troi och Lwaxana Troi från Ferengin Daimon Tog i avsnittet Ménage à Troi. På grund av sitt heroiska och osjälviska agerande fältbefordrades han av Picard till fänrik.

Han blev senare antagen på stjärnflotteakademin men efter ett år lite drygt insåg han att det inte var något för honom. Det var i samband med det som han åter träffade Resenären i avsnittet Journey's End. Resenären uppmuntrade Wesley att bli en del av kolonisterna på Dorvan V och det antas att han sedermera blev en del av resenärernas samhälle.