Wikipedia:Kommentarer om administrationen av Wikipedia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Kommentarer om administrationen av Wikipedia är en diskussionssida ägnad åt svenskspråkiga Wikipedias administration, till exempel Wikipedia:Begäran om åtgärder eller Wikipedia:Begäran om IP-kontroll. Diskussion kan inledas direkt här på sidan, eller befintlig utomstående flyttas hit med hänvisning kvar på dess gamla plats.

Felaktigt agerande av administratör[redigera | redigera wikitext]

(hitflyttad från KAW:s diskussionssida. Adville (diskussion) 29 november 2016 kl. 00.39 (CET))

Administratören Tournesol ändrar gång på gång tillbaka från "allmänt ansedd som Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna" till "av många ansedd som Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna" på Zlatan Ibrahimovics sida. Alla som vet något om fotboll uppfattar Tournesols formulering som löjeväckande. Hur agerar man mot en administratör som missköter sig? Nämnde Tournesol ändrar även tillbaka "romansviten fortsatte med" till "romansviten fortsattes med" på Sigrid Undsets sida. Han saknar uppenbarligen språkkunskaper. Syltlök (diskussion) 29 november 2016 kl. 00.24 (CET)

Gällande påståendet om Zlatan: man bör vara mycket försiktig med att påstå vad "allmänheten" tycker. Den ändringen skulle även jag gjort, då det blir ytterst knivigt att källbelägga vad allmänheten tycker, om inte en folkomröstning gjorts. Därför är det mer faktaenligt att säga "många" istället för "allmänheten". Språkgrejen har jag ingen aning om. --Skottniss (diskussion) 29 november 2016 kl. 00.33 (CET)
I Zlatan-diskussionen yttrade jag mitt stöd på @Tournesol:s diskussion, där du först skrev, redan innan Tournesol själv hann svara. Hoppas Skottniss svar gör det tydligare för dig. MVH Adville (diskussion) 29 november 2016 kl. 00.37 (CET)
Om användare eller administratörer missköter sig så ska man först ta disksussionen och sen anmäla t ex hit. Så du har gjort precis som man ska och så fick du också tips från Tournesol.
Jag anser att ändringarna i Zlatan är fullt korrekta och att Tournesols språkkunsaper är oförvitliga.
Språkkunskaper är dessutom inget krav för administratörsskap, annars hade mitt rykt.
Tournesol har inte använt de extra verktygen i någon av redigeringarna i de båda artiklarna, så detta har inget med adminskapet att göra. Annat än som möjlig förtroendebrist från dig. Då får du helt enkelt rösta i det årliga adminvalet.
Personligen hade jag inte ändrat tillbaka eller krigat om en passivform, men det ska mycket till innan det leder till något agerande. Och där var ni båda lika goda kålsupare och man kan sänka det till nivån att du började. I ett samarbetsprojekt kommer man inte överens med alla och ibland är det bättre att svälja förtreten, inse att man inte alltid har rätt och gå vidare, det är lätt att sånt här eskalerar. Att anklaga andra användare för bristande språkkunskaper och gasta om att de ska fråntas rätten att skriva på Wikipedia är i varje fall det sämsta sättet. Lycka till!--LittleGun (diskussion) 29 november 2016 kl. 07.58 (CET)
Jag är förvånad över anmälan. När det gäller subjektiva omdömen av typen "allmänt ansedd som..." är det närmast självklart att vi är mycket försiktiga – även jag, och säkert många med mig, skulle ändrat meningen. Wikipedia är knappast platsen för idoldyrkan. Om inte Skottniss förklaring räcker, rekommenderar jag en genomläsning av Wikipedia:Neutral synvinkel. Beträffande Tournesols påstått bristande språkkunskaper förstår jag varken hur användning av passivformer kan beskrivas som det eller varför det skulle göra användaren olämplig som administratör. / TernariusD 29 november 2016 kl. 12.52 (CET)