Wikipedia:Kommentarer om administrationen av Wikipedia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

Detta är en diskussionssida ägnad åt svenskspråkiga Wikipedias administration, till exempel ärenden från Wikipedia:Begäran om åtgärder eller Wikipedia:Begäran om IP-kontroll.

En diskussion kan inledas direkt här på sidan eller flyttas hit från annan plats.

Denna sida arkiveras av en robot efter 7 dygn.

Tunander[redigera | redigera wikitext]

dnm skrev följande på BOÅ igår:

  • Halvlås. Jag begär halvlåsning av artiklarna Britt Tunander‎ (diskhistoriklogg), Ingemar Tunander‎ (diskhistoriklogg) och Carsten Peterson‎ (diskhistoriklogg) en tid. I dessa upprätthåller en person bakom IP-nummer kontrollen över artiklarna. Det tycks röra sig om familjen Tunander själv, troligtvis Britt Tunander, som även har ett registrerat användarkonto denne undvikit att använda men som nu ändå kommit fram och redigerar snabbt med datauppgifter som rimligtvis bara Britt Tunander skulle ha koll på (eller någon i hennes direkta närhet). Denna kontroll innebär skada för artikelutvecklingen som såväl det nuvarande innehållet i artiklarna där dessa tyngs ner med irrelevanta årtal, namnuppräkning, familjekopplingar i flera steg om personer som inte är relevanta nog för egen artikel med mera. En halvlåsning skulle därför inte påverka utvecklingsmöjligheten negativt. Tvärtom, eftersom:
    1. Det är i dagsläget inte möjligt att redigera dessa artiklar utan godkännande från användaren bakom IP-numret.
    2. En halvlåsning skulle tvinga användaren att enbart köra via sitt registrerade konto och då går det att förklara allvaret för personen som om den fortsätter kan få kontot blockerat och då förlora all möjlighet till kontroll över innehållet. Det skulle kunna leda till en mer avslappad inställning från användarens sida.
Det är anmärkningsvärt hur kort artikeln om Bitt Tunander är och det skulle inte förvåna mig om det beror på att ingen får redigera speciellt den artikeln (och den om Ingemar Tunander). Problemet som redogörs för här har lyfts på Ygers diskussionssida och på diskussionssidan för artikeln tidigare. Jag får den bestämda uppfattningen att dessa artiklar behandlas som i det närmaste som familjegravar och där alla länkar ska leda till Rom, det vill säga Britt Tunander.

Då jag uppfattar detta som ett ärende som kan kräva diskussion lägger jag in det här. Själv har jag inga invändningar. Tostarpadius (diskussion) 27 maj 2017 kl. 07.01 (CEST)

Utfört Utfört. Alla tre artiklar halvlåsta i en månad. Inga märkligheter tycker jag. /ℇsquilo 27 maj 2017 kl. 08.35 (CEST)
Utmärkt. Det var på grund av att ingen hade ingripit som jag misstänkte att det behövdes ytterligare samtal. Tostarpadius (diskussion) 27 maj 2017 kl. 17.43 (CEST)
Observera att redan 2011 redigeringskrigade en användare med tre olika konton och dessutom oinloggat i dessa artiklar, vilket ledde till blockering för marionettmissbruk. Det är säkerligen samma person som nu återkommit. /Annika (diskussion) 27 maj 2017 kl. 17.51 (CEST)