Wikipedia:Kommentarer om administrationen av Wikipedia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Detta är en diskussionssida ägnad åt svenskspråkiga Wikipedias administration, till exempel ärenden från Wikipedia:Begäran om åtgärder eller Wikipedia:Begäran om IP-kontroll.

En diskussion kan inledas direkt här på sidan eller flyttas hit från annan plats.

Denna sida arkiveras av en robot efter 7 dygn.

Mongo från yttre rymden – önskat namnbyte[redigera | redigera wikitext]

Mongo från yttre rymden (diskbidrag (raderade) • loggar (om) • stats), som jag nyligen blockerade på grund av stötande användarnamn, har meddelat att vederbörande vill byta till namnet "Mango från yttre rymden", något som jag ställer mig positiv till; även om det bara skiljer sig från det gamla namnet med en enda bokstav, ger det emm ett helt annat intryck än det gamla namnet. Samtidigt vet jag att flera användare har reagerat över namnet, vissa har rent av framfört att namnet är avsiktligt valt i något slags trollförsök (en åsikt som jag inte helt kan utesluta). Ett byte till ett nästan identiskt namn kan eventuellt då uppfattas som problematiskt. Jag skulle därför gärna vilja höra vad gemenskapen tycker innan jag genomför ett namnbyte. Se gärna diskussionerna på Användardiskussion:Mongo från yttre rymden och Wikipedia:Begäran om åtgärder. Det bör kanske betonas att trots det mindre lämpliga användarnamnet, har användarens redigeringar varit seriösa. / TernariusD 23 juli 2017 kl. 01.35 (CEST)

Användaren gör seriösa redigeringar varje dag och har hörsammat uppmaningen att tänka ut ett godtagbart användarnamn. Därför måste användaren genast tillåtas fortsätta redigera under det nya användarnamnet. Jan Arvid Götesson (diskussion) 23 juli 2017 kl. 02.55 (CEST)
Jag tycker det är okej med den lilla ändringen. JohanahoJ (diskussion) 23 juli 2017 kl. 06.21 (CEST)
Jag tror det är värt att göra det önskade namnbytet och sedan ge denne en chans--Bruno Rosta (diskussion) 23 juli 2017 kl. 06.24 (CEST)
Jag har genomfört namnbytet – Mongo från yttre rymden heter nu Mango från yttre rymden. Jag har samtidigt avblockerat användaren. / TernariusD 23 juli 2017 kl. 10.16 (CEST)
Jag stödjer åtgärden. Hade någon registrerat en användare under namnet "Mango från yttre rymden" skulle jag inte reagerat och i detta fall upplever jag användaren som i övrigt seriös. Tycker det är bättre att vi i dessa fall är restriktiva hellre än att hamna på ett sluttande plan. Det bör inte vara särskilt svårt att hitta ett användarnamn som inte är det minsta tveksamt. Mvh Luriflax (diskussion) 23 juli 2017 kl. 11.05 (CEST)
Som Luriflax. Adville (diskussion) 23 juli 2017 kl. 11.08 (CEST)
Jag ansåg i början att namnet var lite i av en gråzon, men har nu ändrat uppfattning när jag såg detta (andra spalten), jag uppfattar det som att användaren avsåg att ha ett namn som stack ut lite för mycket. Det nya namnet är helt okej, även om det bara skiljer en bokstav så ger det ett mycket seriösare intryck, samt användaren gör seriösa redigeringar. \\\D.S.Skåningen (diskussion) 23 juli 2017 kl. 11.27 (CEST)