Wikipedia:Kommentarer om administrationen av Wikipedia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Detta är en diskussionssida ägnad åt svenskspråkiga Wikipedias administration, till exempel ärenden från Wikipedia:Begäran om åtgärder eller Wikipedia:Begäran om IP-kontroll.

En diskussion kan inledas direkt här på sidan eller flyttas hit från annan plats.

Denna sida arkiveras av en robot efter 7 dygn.

Stormtommy[redigera | redigera wikitext]

Stormtommy (diskussionbidrag (raderade) • loggar (om) • stats)

Denne nye användare utmärker sig med en aggressiv debattstil och visar tendenser till redigeringskrig, se här och här. Reddarn har rest frågan om Stormtommy haft ett annat användarnamn tidigare, något som vederbörande beskriver som en oförskämd fråga. Detta svar får också mig att misstanka att är att Stormtommy är en tidigare avstängd eller varnad användare, som kommit tillbaka med ett nytt namn. Jag har inga bevis för detta men vill rikta gemenskapens uppmärksamhet på frågan. Roufu (diskussion) 16 april 2018 kl. 11.02 (CEST)

Jag har 2,5 av tre flaggor resta för att det är ett (återkommande) troll/Problemanvändare, men då jag själv är part i en av grejorna vill jag inte "slå till".Yger (diskussion) 16 april 2018 kl. 11.52 (CEST)
Många varningsklockor ringer här: Namnet "storm"; Redigeringshistoriken (snabbt med en drös enkla redigeringar, men kategorier som inte vanliga nya vet vad det är, sedan lite annat och till sist börja "röra runt i grytan" och börja bråka om saker samtidigt som man är aggressiv när någon frågar). Klart värd att hålla koll på. Adville (diskussion) 16 april 2018 kl. 21.39 (CEST)
Nu är tredje flaggan rest och med tydliga BB vibbar. Minsta dåliga redigering ger nu tills vidare blockering.Yger (diskussion) 17 april 2018 kl. 11.32 (CEST)
Tror du har rätt där. Adville (diskussion) 17 april 2018 kl. 12.05 (CEST)
@Yger: Vad menar du med din länk här ovan, dvs denna? Vad menar du med BB? Ber dig förtydliga. Allexim (diskussion) 17 april 2018 kl. 21.23 (CEST)
BB är Björn Bergman. Han har dykt upp under ett otal (>50) marionetter, extra intensivt detta sista läsår. En av de sista gångerna höll han på att ändra Västtyskland till Tyskland eller om det var tvärtom. Det var också en formsak som inte var självklart tokigt, men möttes av stort motstånd som han inte tog till sig. BB använder också ilsket språk mot erfarna som talar om hur praxis ser ut. När det gäller troll/problemanvändare så är det ofta effektivast gå på denna typ av mönsterigenkännande. För mig blir det en flagga när det är en som "tjafsar" i onödan, två när användaren inte tar till sig av återkoppling, men tre när jag börjar känna igen mönstret och då tycker det får räcka.Yger (diskussion) 17 april 2018 kl. 21.33 (CEST)
@Yger: Att det inte är någon nybörjare kan jag också misstänka med tanke på en del redigeringars avancerade natur, men vad menar du detta? --Allexim (diskussion) 17 april 2018 kl. 21.54 (CEST)
Det är en typ av återställning av en egen syn och i en fråga som mycket liknar den om tyskland västtyskland och andra liknande som BB hållit på med.Yger (diskussion) 17 april 2018 kl. 21.57 (CEST)
Om det är Björn Bergman (BB) så har Björn Bergman diskuterats på KAW och på sin diskussionssida uppgett att han även redigerar oinloggad. Om han/hon/hen gör upprepade formella fel, trots tillsägelser så spelar det dock ingen roll vem det är, då är det bara en fråga om tidslängden på blockeringen. --Allexim (diskussion) 19 april 2018 kl. 04.43 (CEST)
Han bryter regelbundet mot vår riktlinje om Etikett och Redigeringskrig, men som jag skrivit vill jag även ha lite mer vilket jag nu fått. För marionetter är tills vidare blockering standard.Yger (diskussion) 19 april 2018 kl. 12.05 (CEST)

Skrinnare[redigera | redigera wikitext]

Nu fortsätter krigandet om Tegnér (olika betydelser). En ny aktör Skrinnare (diskussionbidrag (raderade) • loggar (om) • stats) agerar misstänkt likt en marionett till Stormtommy. Jämför den aggressiva stilen på Skrinnares diskussionssida. Roufu (diskussion) 18 april 2018 kl. 23.19 (CEST)

Någon länkade Tegner till Tegnér och jag återställde det eftersom det är två helt olika namn. Vad menar du med krigande? Vad är en marionett? Skrinnare (diskussion) 18 april 2018 kl. 23.29 (CEST)
Jag har möjligen uttryckt mig lite sarkastiskt på min egen diskussionssida, men aggressivt? Om du läser in något sådant i det jag har skrivit, så är det absolut inte meningen. Skrinnare (diskussion) 18 april 2018 kl. 23.31 (CEST)
Jo det är bara en person som kan tänkas ge sig in i ett "krig" i en fråga där redan 4-5 uttryckt annan uppfattning (=konsensus).Yger (diskussion) 19 april 2018 kl. 07.03 (CEST)
Och som tydligen gjort sig osårbar genom sin användning av marionetter. Finns det möjlighet att blckera hans IP-nummer? Eller är detta dynamiskt? Vem den fysiska personen är, går ju fram av hans ursprungliga hemsida + birthday.se. Roufu (diskussion) 19 april 2018 kl. 11.49 (CEST)
Han använder flera egna ip-nummer som tilldelas nya och sedan använder han det på Jönköpings bibliotek och det på hans folkhögskola, så IPnummer block fungerar inte. Dessa två marionetter går ju lätt blockera men det stoppar inte från nya att dyka upp omedelbart.Yger (diskussion) 19 april 2018 kl. 12.01 (CEST)
Det finns ej djupsinnig, inte säkert vettig, tankegång bakom till att jag inte slagit till med en gång.Yger (diskussion) 19 april 2018 kl. 12.08 (CEST)
Föreslår att vi ber Tegel om en IP-kontroll på de båda. --Allexim (diskussion) 19 april 2018 kl. 19.35 (CEST)
BB har återkommit över 50 gånger och i inget fall har IP kontroll gett resultat. Yger (diskussion) 19 april 2018 kl. 19.59 (CEST)