Wikipedia:Kommentarer om administrationen av Wikipedia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

Kommentarer om administrationen av Wikipedia är en diskussionssida ägnad åt svenskspråkiga Wikipedias administration, till exempel Wikipedia:Begäran om åtgärder eller Wikipedia:Begäran om IP-kontroll. Diskussion kan inledas direkt här på sidan, eller befintlig utomstående flyttas hit med hänvisning kvar på dess gamla plats.

Anders den vise[redigera | redigera wikitext]

Anders den vise (diskussionbidrag (raderade) • loggar (om) • statshantera rättigheter) har ägnat sig åt redigeringskrig i artiklar och grova personangrepp i diskussioner. Det är uppenbart att det finns en POV-agenda bakom, även om den förklädes i vetenskaplig dräkt. Mitt önskemål om blockering, framlagt på BOÅ, har inte vunnit gehör, men inte heller direkt avslagits. Vad skall vi göra för att få arbetsro och behålla vår trovärdighet? Tostarpadius (diskussion) 19 januari 2017 kl. 21.19 (CET)

Kan du lägga fram två eller tre diffar på grova personangrepp? - Tournesol (diskussion) 19 januari 2017 kl. 21.25 (CET)
Jag har försökt uppdatera en kraftigt vinklad POV artikel (på ett kontroversiellt ämne) genom att använda samma källor som den engelska Wikipeida. I princip alla kritik har fått stå kvar. När jag bad skribenten DNM bemöta engelska wikipedias källor sa hon att hon inte behövde de och att jag, indirekt, var rasist. Jag blev irriterad av detta personangrepp och skrev att målet med WP är att ge en objektiv bild och presentera källorna för båda sidor och sedan låta läsaren skapa sig en egen uppfattning. Jag skrev att hennes inställning var en skam för wikipedia samt att hennes argumentation fick henne att framstå som en clown. Det var kanske onödigt men jag tog illa vid mig att hon antydde att jag, som själv är invandrare, är rasist. När andra skribenter bemött mig saklig och inte kommit med personangrepp har jag inte heller gjort det. Anders den vise.
Efter detta utfall (med dess sexistiskt förminskande "hon") behövs inga diffar. Saken borde vara klar. Permanent blockering? Tostarpadius (diskussion) 19 januari 2017 kl. 21.59 (CET)
Jag ser inte ett användande av hon om en person vars kön man inte inte känner till som skäl för permanent blockering. Om det förekommit annat som är tveklösa fall av grova personangrepp är diffar fortfarande välkomna. - Tournesol (diskussion) 19 januari 2017 kl. 22.20 (CET)
(Redigeringskonflikt) Anders den vise: Jag har aldrig kallat dig rasist. Jag har sagt att jag inte är beredd att gå med på en vinkling av artikeln i en rasbiologisk riktning och detta argument bygger helt på det källunderlag och de påståenden du gjort gällande. Det har inget med dig som person att göra. Däremot sammanfaller dina argument nästan till punkt och pricka med en person på Flashback (i en pågående diskussion) som uttalar sig positivt om rasbiologi och att raser finns. Den diskussionen handlar om ras och intelligens och samma forskning hävdas där som här. Personen på Flashback heter Oantastlig. Denna användare finns även på Wikipedia. Intressena mellan Oantastlig på flashback och här sammanfaller, och Oantastlig på båda ställena sammanfaller med dina intressen. Även din användarpresentation finner en överlappning med Oantastlig, liksom redigeringsintresset. Jag har därför en känsla av att det är frågan om samma person bakom dessa konton och i de fall jag skulle kallat dig rasist, vilket jag inte gjort, skulle det bara vara att bekräfta hur du själv presenterar dina åsikter på just Flashback. dnm (d | b) 19 januari 2017 kl. 22.22 (CET)
För sakens skull kan jag meddela att det inte var Dnm utan jag som avslutade ett kort inlägg tidigt i diskussionen så här: "Genetiska skillnader är inget som helst argument för förekomsten av mänskliga raser, det finns bara ideologiska skillnader mellan rasister och icke-rasister." Efter det har jag inte skrivit något mer, men tacksamt tagit del av vad andra, främst Dnm skrivit. /Ascilto (diskussion) 19 januari 2017 kl. 23.10 (CET)