Wikipedia:Kommentarer om administrationen av Wikipedia

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Kommentarer om administrationen av Wikipedia är en diskussionssida ägnad åt svenskspråkiga Wikipedias administration. Här kan kommenteras kontroversiella administrativa åtgärder och beslut, till exempel anmälningar på Wikipedia:Begäran om åtgärder eller Wikipedia:Begäran om IP-kontroll. Diskussioner som sväller ut på dessa eller andra sidor kan flyttas hit varmed en länk ny rubriken här kan lämnas kvar på den gamla sidan. Det går också bra att starta diskussioner direkt här på sidan.

Förhastad låsning[redigera wikitext]

Jag noterade att Sverigedemokraterna efter förvirring kring versionsnummer låstes vilket var en lösning enligt min uppfattning ingen egentligen stödde. Oklarheter kring hur den version som arbetas fram på diskussionssidan p.g.a denna förra låsningen bäst skulle infogas i liveversionen var källan till problemet, varför en låsning är lite ironisk. Jag och minst en till menade att det smidigaste vore att infoga allt på en gång och sedan arbeta vidare därifrån medan Averater som kallade administrator ville att allt skulle redigeras från diskussionssidan och när den var helt färdig infogas. Då inledningen aldrig kommer bli helt klar och vi ändå kommit en bra bit ser jag inga poäng med det. Nu har vi dock kommit till en kompromiss där de kvarstående omdiskuterade formuleringarna har lämnats i princip orörda. Jag anser därför att artikeln borde återställas till denna version som är bättre än nuvarande på alla sätt och det än så länge inte finns någon som har kritiserat. Läs gärna igenom båda versionerna och gör din egna bedömning.--Immunmotbluescreen (diskussion) 20 november 2015 kl. 09.44 (CET) @Tegel: och @Averater:

24 redigeringar på mindre än ett och ett halvt dygn, många av dem återställningar, ogöranden och tillbakarullningar. Jag ser inget problem med en låsning när det hålls på sådär. Lös problemet på diskussionssidan istället för att klaga på låsningen. /Hangsna (diskussion) 20 november 2015 kl. 09.48 (CET)
En klockren begäran och helt korrekt utföra åtgärden.Yger (diskussion) 20 november 2015 kl. 10.22 (CET)
@Hangsna:Trevligt att du ville engagera dig i diskussionen, men det känns som du gör samma misstag som Tegel i det att du snabbt skannar versionshistoriken och gör din bedömning därifrån utan att sätta dig in i problematiken. Två användare rullar ständigt tillbaka sidan utan att argumentera varför och hänvisar i bästa fall till svepande formuleringar rasism. Först när man går med på deras krav och man skriver uppsatser om varför tydligare argument krävs kan de specificera vad de menar. Syftet är att det ska vara jobbigt att redigera den här sidan så att den kan behålla samma extrema vinkel som den nu har, den nyanserade internationella versionen [1]. Genom att låsa den här sidan låter ni dem vinna. Viktigt att poängtera är den versionen som nu föreslås inte balanserar artikeln, utan endast behandlar språkfrågor och strukturering(läs själv). Diskussionen har nu blivit oseriöst lång men börja efter math-taggarna. Inga argument presenteras, utan istället börjas det klagas på det ena och det andra. Notera att även Yger som är insatt i diskussionen inte kan kommer med några argument om varför den senaste versionen inte ska stå--Immunmotbluescreen (diskussion) 20 november 2015 kl. 10.39 (CET)
Säg det till Proxyredigeraren! Det är hn som är orsaken till varför just nuvarande version ligger, det finns ingen annan anledning! -- Innocent bystander 20 november 2015 kl. 10.49 (CET)
Så den engelskspråkiga versionen är den "internationella"? Ach du lieber... Le Lapin Vert Jag är en liten morot 20 november 2015 kl. 16.59 (CET)
Jag anser att den naturligaste och förnuftigaste åtgärden hade varit att blockera Immunmotbluescreen. När så inte skedde ställer jag mig bakom låsningen. Om användaren blir avstängd innan tiden går ut bör den dock hävas i förtid. Tostarpadius (diskussion) 20 november 2015 kl. 17.21 (CET)
Redigeringskonfikt Redigeringskonflikt Redigeringskonfikt "ni [låter] dem vinna" är en märklig inställning, Immunmotbluescreen. Jag kan notera att du har redigeringskrigat och endast du. Sedan dyker som seden bjuder ett proxy-ip upp när Agge2 engagerar sig. Det är tröttsamt när det alltid är på detta sätt i artiklar om högerextrema fenomen. Förra året skapade jag och några andra en struktur som gäller för samtliga partier. Målsättningen var att undvika konflikter och försvåra för POV. Nu passar denna struktur uppenbarligen inte in i SD:s självbild (återigen), och fullt rimliga källor och formuleringar ifrågasätts. Inget nytt under solen med andra ord. Att artikeln blir låst under de former som skapats av främst dig är inte konstigt. Åtgärden var riktigt utförd. dnm (d | b) 20 november 2015 kl. 17.22 (CET)
"Ändras till halvlåsning" var vad jag menade med att häva den. Tostarpadius (diskussion) 20 november 2015 kl. 17.23 (CET)

Jag motsätter mig att hellåsningen upphävs. Att ändra till halvlåsning förefaller föga meningsfullt i detta fall, då det är erfarna användare som redigeringskrigar.Obelix (diskussion) 20 november 2015 kl. 17.48 (CET)

Jag anser tvärtom att det är dags. Det fanns inget redigeringskrig, endast en registrerad användare med märklig syn på konsensus. Vederbörande är blockerad några dagar. Tostarpadius (diskussion) 23 november 2015 kl. 22.53 (CET)
Jag följde användare:Tostarpadius förslag att göra sidan halvlåst istället. Det var proxy, ip och en användare som redigeringskrigade mot de övriga. Genom att göra den halvlåst kan etablerade användare fortsätta förbättringsarbetet på artikeln, och låsningen avbryts i sin helhet samma datum som angavs från början. Dock, om det skulle återuppstå ett redigeringskrig (vilket inte är troligt i detta läget) blr den hellåsas igen. Adville (diskussion) 23 november 2015 kl. 23.24 (CET)